Χορευτό η περιοχή με την ωραιότερη δαντελωτή αμμουδιά του ανατολικού Πηλίου

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΗΛΙΟΥ

xoreytoΠαραθαλάσσιο θέρετρο επίνειο της Ζαγοράς, απλωμένο κατά μήκος εκτεταμένης πλατιάς αμμουδιάς, το Χορευτό αποτελεί όμορφο παραθεριστικό κέντρο. Περιοχή απείρου κάλλους μέσα στο πράσινο καταλήγει σε μια καταπληκτική παραλία 2,5 χλμ άσπιλη αμμουδιά με καταγάλανα νερά.  Υπεραιωνόβια πλατάνια στολίζουν τον παραλιακό δρόμο του οικισμού, που είναι χτισμένος σε περιοχή κατάφυτη από ελιές. Tο 17ο και το 18ο αι. το Xορευτό ήταν ξακουστό λιμάνι του Ανατολικού Πηλίου, από όπου τα πλοία των Ζαγοριανών ξεκινούσαν για τις μεγάλες αγορές της Μεσογείου, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, μεταφέροντας, κυρίως, μετάξι και μάλλινα υφάσματα. Tο Χορευτό έχει 99 κατοίκους.  Aπέχει 54 χλμ BA από το Bόλο. Στο μικρό λιμάνι του οικισμού δένουν βάρκες, αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη. Από το βόρειο μέρος του χωριού ξεκινάει μονοπάτι για τις ερημικές αμμουδερές παραλίες Παρίσαινα και Ανάληψη. Δείτε το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου με τοιχογραφίες χτισμένο στα ερείπια αρχαίου ναού.  Εάν έχετε σκάφος, επισκεφθείτε την περιοχή της Παλιάς Μιτζέλας με τις τεράστιες θαλάσσιες σπηλιές, όπου καταστράφηκε ο στόλος του Ξέρξη (480 π.Χ ). Η ακατοίκητη σήμερα Παλιά Μιτζέλα ονομαζόταν στην αρχαιότητα Ιπνοί – Φούρνοι και εδώ ερωτεύτηκε κατά τη μυθολογία η Νηρηίς Θέτις τον Πηλέα. Είναι μια μαγευτική και απέραντη παραλία του ανατολικού Πηλίου. Η παραλία είναι αγκαλιασμένη από το πράσινο του δάσους που φτάνει μέχρι τα όρια της αμμουδιάς. Η πεντακάθαρη θάλασσα μαγνητίζει κυριολεκτικά τον κάθε επισκέπτη που επιζητεί ήρεμες διακοπές κοντά στη φύση μακριά από τον μαζικό τουρισμό.
Αξιοθέατα του Χορευτού είναι όλα όσα χάρισαν απλόχερα η φύση και οι παλιοί κάτοικοι στην περιοχή: η μαγευτική και απέραντη σε μήκος και πλάτος παραλία αγκαλιασμένη από το πράσινο του δάσους, οι συνεχόμενες προς Βορρά και Νότο παρθένες αμμουδιές (Παρίσαινα, Α. Σαράντα κ.α.), η πλακόστρωτη πλατεία με τα πλατάνια, το εκκλησάκι του Αι-Νικόλα που προστάτευε τους ναυτικούς που αρμένιζαν με τα Ζαγοριανά καράβια. Κτισμένο στις αρχές του 17ου αιώνα και επισκευασμένο, τοιχογραφημένο με ναυτικά θέματα. Ακόμα υπάρχει το σχολείο του Ρήγα Φεραίου, η βιβλιοθήκη και οι παλιές εκκλησίες της Ζαγοράς. Βορειότερα (8 ναυτικά μίλια), μεταξύ της ιστορικής Παλαιάς Μιτζέλας, ακατοίκητης σήμερα, και του Βενέτου θα βρούμε τις θαλασσοσπηλιές, τους αρχαίους Ιπνούς όπου ναυάγησε μέρος του στόλου του Ξέρξη το 480 π.χ. Εδώ κάπου σύμφωνα με την μυθολογία ο ήρωας Πηλέας ερωτεύτηκε τη Θέτιδα την ωραιότερη Νηρηίδα.
πηγή: marabouhotel.gr
εικόνα:alaskou.blogspot.com


Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...