Λαύκος ένα χωριό με απεριόριστη θέα στον Παγασητικό

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ, ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΗΛΙΟΥ

pelion73Ο Λαύκος είναι ένα χωριό που απέχει 50χιλ. από τον Βόλο και βρίσκεται γεωγραφικά στο ΝΑ Πήλιο. Απέχει 6χιλ. από τον Παγασητικό (Μηλίνα) και 13χιλ. από το Αιγαίο. Ανήκει στον Δήμο Σηπιάδος, αποτελεί την έδρα του Δήμου, μαζί με τα χωριά, Μηλίνα και το Προμήρι. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο η Σηπιάς ήταν περιοχή αφιερωμένη στη Θέτιδα και στις Νηρηίδες. Τα πετρόχτιστα σπίτια και αρχοντικά, οι πλακόστρωτοι δρόμοι, οι παραδοσιακές βρύσες και τα γραφικά σοκάκια σε συνδυασμό με την γενναιόδωρη φύση δίνουν ξεχωριστό χρώμα στο χωριό. Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι, οι δραστήριοι άνθρωποι του και η πολλή μεγάλη πλατεία. Στην άκρη της πλατείας, η οποία περικυκλώνεται από γιγάντια πλατάνια και δίπλα στο παλιό σχολείο, εκτίθενται τα γλυπτά του Θανάση Φάμπα από λευκά πηλιορείτικα μάρμαρα. Βόρεια του χωριού, μετά από μικρή διαδρομή στο δάσος, βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου που ιδρύθηκε στα τέλη του 18 ου αιώνα και σήμερα είναι διατηρητέο μνημείο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ:
•Η ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, με τα πλατάνια και τα γραφικά καφενεία και εστιατόρια.
•Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου, με αξιόλογο καμπαναριό, στην πλατεία.
•ΤΟ ΞΩΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, με υπέροχη θέα στον Παγασητικό κόλπο.
•Η ΠΑΛΙΟΒΡΥΣΗ, σε όμορφο φυσικό περιβάλλον. Δίπλα της, μονότοξο πετρόχτιστο γεφύρι.
•Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, στη θέση ‘Κωτίκια’. Χτίστηκε το 1795 στη θέση παλαιού μετοχιού της μονής Ταξιαρχών του Αγίου Γεωργίου Νηλείας, με έξοδα του Στέργιου Μπασδέκη. Οι εξωτερικοί τοίχοι του καθολικού κοσμούνται με λιθανάγλυφες παραστάσεις.
•Οι ΒΡΥΣΕΣ: Τουλούμπα, Χατζή, Μοναστηράκι.

πηγή: www.peliononline.gr


Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Διεθνείς Μέρες Κιθάρας Λαύκου Πηλίου | Διακοπές στο Πήλιο - April 29, 2009

    […] συναυλίες που θα διεξαχθούν στον Λαύκο αλλά και στην Μηλίνα του Νοτίου Πηλίου, σε φανταστικές […]

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...