Μαγνησία: 29 ακτές βραβεύτηκαν με τη Γαλάζια Σημαία το 2008

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΓΕΝΙΚΑ, ΠΗΛΙΟ

mple-simaiesΤετρακόσιες τριάντα παραλίες στην Ελλάδα έχουν και φέτος από μία γαλάζια σημαία, σύμβολο καθαριότητας και ασφάλειας των παραλιών. Στις 5 Ιουνίου ανακοινώθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες για το 2008. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), συντονιστής του διεθνούς προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, ανακοίνωσε τις βραβεύσεις ακτών και μαρίνων με “Γαλάζια Σημαία” για το έτος 2008. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 2632 ακτές και 621 μαρίνες παγκοσμίως. Στη χώρα μας ο νομός με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες είναι η Χαλκιδική με 46 βραβευμένες παραλίες, ενώ ακολουθούν τα Δωδεκάνησα και το Λασίθι. Οι δήμοι με τις περισσότερες σημαίες είναι ο Δήμος Καλλιθέας Ρόδου με 26 παραλίες, ο Δήμος Αγ.Νικολάου Λασιθίου Κρήτης και ο Δήμος Σταγείρων Ακάνθου Χαλκιδικής. Τα νησιά με τις περισσότερες γαλάζιες παραλίες είναι η Κρήτη με 96, η Κέρκυρα με 32 και η Ρόδος με 31 παραλίες. Τέλος, στην Αθήνα (και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής) υπάρχουν μόνο εννέα καθαρές παραλίες.
Τα κριτήρια
Η ακτή που επιθυμεί να λάβει το βραβείο “Γαλάζια Σημαία”, πρέπει να πληροί όλα τα απαιτούμενα κριτήρια. Για την ακτή υπάρχουν 29 αυστηρά κριτήρια και για τη μαρίνα 22 κριτήρια.
Τα Κριτήρια του Διεθνούς Προγράμματος συνοψίζονται στις εξής κατηγορίες:
Καθαριότητα θάλασσας και ακτής. Ποιότητα των νερών κολύμβησης, που επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικούς ελέγχους. Οργάνωση ακτής. Ασφάλεια επισκεπτών.

Στη Μαγνησία, 29 ακτές βραβεύτηκαν με τη Γαλάζια Σημαία το 2008
Δήμος Μουρεσίου
Άγιος Ιωάννης
Παπά Νερό
Νταμούχαρη
Μυλοπόταμος
Δήμος Μηλεών
Καλά Νερά
Κορώπη/Μπούφα
Συκιά
Καλά Νερά/Θέρετρο Αξ/κών
Δήμος Αρτέμιδας
Πλατανίδια
Μαλάκι
Δήμος Αγριάς
Αγριά /Μπάρμπα Θωμάς
Δήμος Βόλου
Άναυρος
Αλυκές
Παγασών/Βόλος
Αμαρυλίδα
Αμφάνων
Ξενία
Πλάκες
Πευκάκια
Δήμος Αισωνίας
Χρυσή Ακτή Παναγιάς
Δήμος Σκιάθου
Κουκουναριές
Καναπίτσα
Μεγάλη Άμμος
Αχλαδιές
Τρούλος
Βρομόλιμνος
Αγ. Παρασκευή / Πλατανιάς
Βασιλιάς
Δήμος Σκοπέλου
Αντρίνα

Η Οργανωτική Επιτροπή του προγράμματος που απονέμει τις Γαλάζιες Σημαίες, σε έρευνες που πραγματοποίησε φέτος το καλοκαίρι, διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις στην παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες και, γενικότερα, την έλλειψη ενδιαφέροντος, εκ μέρους των διαχειριστών, για την τήρηση των κριτηρίων του βραβείου «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» που αναφέρονται σε καθαριότητα, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Οι ακτές αυτές, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες του Προγράμματος, δε θα μπορούν να είναι υποψήφιες για βράβευση το 2009.

Οι ακτές που κρίθηκαν ακατάλληλες για τη Γαλάζια Σημαία.

  • Αντρίνα – Σκόπελος Μαγνησίας
  • Παπά Νερό, Νταμούχαρη, Μυλοπόταμος και Αγ. Ιωάννης – Μούρεσι Μαγνησίας
  • Μαλάκι – Αρτέμιδα ΜαγνησίαςΔείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...