Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΠΗΛΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

limni-mouseioΤο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας βρίσκεται στο Δ.Δ. Καναλίων του Δ. Κάρλας, 25 περίπου χλμ. ΒΔ της πόλης του Βόλου. Από το Βόλο δυο διαδρομές μπορεί ν’ ακολουθήσει κανείς με προορισμό τα Κανάλια. Η μία, η πιο ορεινή, μέσω Ν. Ιωνίας- Μελισσατίκων- Γλαφυρών- Κερασιάς. Η άλλη, η πεδινή, από τον εθνικό δρόμο που οδηγεί στη Λάρισα, με στροφή δεξιά στο ύψος του εργοστασίου Αρμάτων (ΠΕΒ)- πριν το Βελεστίνο, σημείο που απέχει απ’ τα Κανάλια 18 χλμ. περίπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ:
Ο χώρος του Μουσείου- που παλιά ήταν κινηματογράφος- λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2005.Το Μάιο του 2005 ενοικιάσθηκε αυτός ο χώρος για να εκτεθούν οι συλλογές του ΚΕΜΕΒΟ. Το κτίριο του παλιού κινηματογράφου των Καναλίων επιλέχθηκε επειδή εξυπηρετούσε ως προς τη θέση και το εμβαδόν του. Ήταν όμως σε ερειπώδη κατάσταση και είχε υποστεί φθορές από τον χρόνο και την εγκατάλειψη. Από το 1968 έως το 1978 λειτουργούσε ως χειμερινό και θερινό σινεμά, από το 1982 έως και το 1993 ως «σπαστήρας» αμυγδάλων, ενώ από το 1994 και μετά ήταν εγκαταλειμμένο. Το ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ με δικά του έξοδα αποκατέστησε το κτίριο και απ’ το Δεκέμβριο του 2005 λειτούργησε αυτό το χώρο ως «Χώρο Προβολής του Λιμναίου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού της Βοιβηίδος».
Ως το 2007 ο συγκεκριμένος χώρος έγινε σημείο αναφοράς για το ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ, φιλοξένησε τις εκδηλώσεις του και δέχτηκε επισκέψεις σχολείων και ιδιωτών .Το 2007 ως «ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ» το κτίριο εντάχθηκε στο πρόγραμμα Ε.Π. Κ.Π Leader+ ενώ το Μάιο του 2007 άρχισαν οι εργασίες .Έγιναν αρκετές παρεμβάσεις στο οικοδόμημα και εμπλουτίστηκε με τεχνολογικό εξοπλισμό. Όλες οι εργασίες ολοκληρώθηκαν εντός του ίδιου έτους. Έτσι, πριν προλάβει να το καταστρέψει ο χρόνος, ξαναζωντάνεψε μετά από χρόνια ερήμωσης και εγκατάλειψης. Η δυνατότητα αυτή δόθηκε στο ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. μέσω της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ Α.Ε. Για το πρόγραμμα αυτό το ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. βραβεύτηκε με το Βραβείο Καλής Πρακτικής στον τομέα Πολιτισμού .

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ – ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.:

Η φιλοσοφία δημιουργίας αυτού του μουσείου είναι το ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ να αποτελέσει ένα πολυχώρο πολιτισμού όπου ο επισκέπτης , μικρός ή μεγάλος ,εκτός απ΄το να μπορεί να ταξιδέψει στο χρόνο γνωρίζοντας την ιστορία της Κάρλας να μπορεί και να συμμετέχει σε ημερίδες ,διαλέξεις, μουσικές ή θεατρικές παραστάσεις. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού προβλέπεται καταστατικά η δημιουργία των φίλων του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΙΜΝΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΛΑΣ οι οποίοι εθελοντικά – όπως εξάλλου και όλα τα μέλη του ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.- θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους .Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν (βλ. στοιχεία επικοινωνίας) και φυσικά να μας επισκεφτούν .
πηγή: www.boebes-karla.gr


Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...