Η φτέρη είναι το πιο κοινό φυτό του Πηλίου. Αναπτύσσεται παντού την άνοιξη, στα ακαλλιέργητα χωράφια, στις παρυφές του δάσους, στις όχθες των δρόμων και τις περισσότερες φορές φτάνει τα 2 μέτρα σε ύψος. Η Πηλιορείτικη κουζίνα, τα δύσκολα χρόνια, χρησιμοποίησε τη φτέρη σαν τροφή φτιάχνοντας αρκετά νόστιμα παρασκευάσματα. Ένα από τα πιο πλούσια είναι οι φτεροκεφτέδες.
Υλικά 20 νεαρά βλαστάρια φτέρης, τα κόβουμε όταν είναι ακόμη τρυφερά (πριν ανοίξουν τα φύλλα τους), 10 εκ. περίπου. 4 μέτριες πατάτες βρασμένες 4-5 κλαράκια φρέσκιας ρίγανης 2 αυγά Λίγο τυρί φέτα θρυμματισμένη Αλάτι – πιπέρι Αλεύρι – Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση Ζεματάμε σε καυτό νερό τα βλαστάρια της φτέρης και τα λιώνουμε με το πιρούνι. Τα αναμειγνύουμε σε ένα σκεύος με τις πατάτες που έχουμε λιώσει με τον ίδιο τρόπο. Προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί, το αλατοπίπερο και τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη. Ανακατεύοντας ομογενοποιούμε το μείγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα κάνουμε κεφτεδάκια πιέζοντας με την παλάμη μας. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Πηγή: Ξενώνας Αμανίτα, www.amanita.gr
|
Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση
Tags: διαμονή στο Πήλιο, φαγητά πήλιο
Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΧΡΗΣΙΜΑ