Κισσός: Ταξιδέψτε τις αισθήσεις σας στα χρώματα του δάσους

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ, ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΗΛΙΟΥ

O Κισσός είναι ένα ορεινό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 520 μέτρα και απέχει 63 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου. Είναι βυθισμένο μέσα σε οργιώδη βλάστηση αφού περιτριγυρίζεται από πυκνά δάση οξιάς και καστανιάς, σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά του Πηλίου που κατηφορίζει απότομα προς το Αιγαίο. Η θέα που προσφέρει είναι συναρπαστική, από την μια πλευρά το απέραντο Αιγαίο και από την άλλη ένα αδιαπέραστο δάσος που ξεχειλίζει από εικόνες ανείπωτης ομορφιάς. Πετρόκτιστα σπίτια και αρχοντικά πνιγμένα στο πράσινο, λιθόκτιστες κρήνες, βρύσες με κρυστάλλινα νερά, αστέρευτες και ασταμάτητες, πλακόστρωτα καλντερίμια και σοκάκια που ενώνουν τις γειτονιές θα ικανοποιήσουν τις φυσιολατρικές σας περιέργειες και θα σας προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις. Φυσικά δεν λείπει και η γραφική πλατεία κεντημένη με τις γκρίζες πηλιορείτικες πλάκες, όπου υπάρχει και η προτομή του Ρήγα Φερραίου. Παρούσα στην πλατεία η πετρόκτιστη, τρισυπόστατη και τρίκλιτη, βασιλική εκκλησιά της Αγίας Μαρίνας, με την πλακόστρωτη στέγη και τον περίτεχνο εσωτερικό διάκοσμο. Φημίζεται ως ένα από τα καλύτερα δείγματα εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του Πηλίου. Χτισμένη τον 17ο αιώνα, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την αρχιτεκτονική της, το επίχρυσο ξυλόγλυπτο τέμπλο στο εσωτερικό της, και το πλήθος των αγιογραφιών και των βυζαντινών εικόνων.
Λίγο έξω από τον οικισμό αρχίζουν να χάνονται τα μονοπάτια μέσα στο δάσος και οδηγούν σε διπλανούς οικισμούς και σε κρυμμένα μνημεία. Αυτοί οι πεζοπορικοί περίπατοι διασχίζουν ξεχασμένα τοπία και θα ικανοποιήσουν και τους πιο απρόθυμους εκδρομείς. Μια από αυτές τις διαδρομές καταλήγει στο μοναστήρι του Αγίου Ευσταθίου του 17ου αιώνα και μια άλλη στην πηγή Τύμπανο. Τα μονοπάτια έχουν καλή σήμανση και οι διαδρομές οδηγούν τον επισκέπτη μέσα από πυκνά δάση έντονης βλάστησης. Οι έμπειροι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν την διαδρομή Κισσός – Χάνια, που απέχει 8 χλμ. και υπολογίζεται σε 3 με 3μιση ώρες. Για τους πιο εναλλακτικούς εκδρομείς προσφέρεται η ευκαιρία της διαδρομής Κισσός – Άγιος Γεώργιος, απόσταση 19 χλμ., η οποία είναι ένας συνδυασμός πεζοπορίας και ανάβασης (900 μέτρα).
Το Πήλιο με τα 24 χωριά του είναι ένας τόπος πλούσιος σε παραδόσεις. Στο ορεινό χωριό του Κισσού δύο είναι οι πιο μεγάλες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα. Το λαϊκό πανηγύρι στη μνήμη της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου και πανηγύρι στη μνήμη του Αγίου Ευσταθίου στις 20 Σεπτεμβρίου. Και στις δύο γιορτές η πλατεία του χωριού σφίζει από κόσμο, παραδοσιακούς χορούς και άφθονο κρασί.
Στο δρόμο από και προς τον Κισσό θα βρείτε πολλούς μικροπωλητές, οι οποίοι πουλάνε διάφορα αρωματικά βότανα, γλυκά του κουταλιού σε πολλές γεύσεις, καθώς και φρούτα. Όλα τα προϊόντα τους καλλιεργούνται και παράγονται με παραδοσιακούς τρόπους στο Πήλιο. Αν επισκεφτείτε το χωριό τους θερινούς μήνες μπορείτε να δραπετεύσετε στις κοντινές παραλίες του Αγίου Ιωάννη και της Νταμούχαρης. Αν διαλέξετε να πραγματοποιήσετε την εκδρομή σας στον Κισσό το χειμώνα, το Χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Σε κάθε εποχή, το ορεινό χωριό του Κισσού θα σας παρασύρει από την άγρια ομορφιά της φύσης και έτσι θα γίνετε θεατής σε μια υπέροχη ρομαντική ιστορία.

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...