Πήλιο Διαδρομή: Άφησσος – Τρίκερι ( Αγία Κυριακή )

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΟΔΙΚΩΣ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Η Άφησσος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι στα παράλια του Παγασητικού κόλπου. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και αγκαλιάζεται από τρεις όμορφες παραλίες την Καλλιφτέρη, το Λαγούδι και την Αμποβό.
Είναι ένα χωριό γεμάτο λουλούδια και γραφικές εικόνες, πεντακάθαρα νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές. Προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο που έρχονται να χαλαρώσουν στο ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον της. Τα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού οδηγούν σε ανθοστόλιστες αυλές και τη γραφική πλατεία με τα πλατάνια και τα δύο γεφυράκια που δίνουν μια ειδυλλιακή νότα στο τοπίο. Νότια της Αφήσσου δίπλα στη θάλασσα βρίσκεται ο γραφικό οικισμός Λεφόκαστρο.
Το Λεφόκαστρο κρυμμένο ανάμεσα σε πράσινους λόφους και ελαιώνες, με τις χρυσαφένιες αμμουδιές και το υπέροχο φυσικό τοπίο, προσελκύει τους επισκέπτες για ήρεμες και γαλήνιες διακοπές. Για να κατευθυνθείτε νότια πρέπει να οδηγήσετε πάνω από το βουνό για να βγείτε στα νότια παράλια.
Εδώ το τοπίο έχει πολύ πράσινο και σε μαγεύει με την πρώτη ματιά. Η Αργαλαστή είναι από τα μεγαλύτερα χωριά του νοτίου Πηλίου και μπορείτε να περιηγηθείτε στο γραφικό χωριό με τα νεοκλασικά κτίρια, τα παλιά αρχοντικά και την πλατανοσκέπαστη πλατεία. Από εδώ μπορείτε να πάτε στις παραλίες Ποτιστικά, Μελανή και Πάλτση που βρίσκονται πολύ κοντά.
Τα δύο χωριά που ακολουθούν είναι τα παραθαλάσσια Χόρτο και Μηλίνα. Το Χόρτο είναι μικρό γραφικό χωριό που έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την εικόνα του στο πέρασμα των χρόνων. Στα τέλη Αυγούστου πραγματοποιούνται στο ανοιχτό θέατρο του Χόρτου πολιτιστικές εκδηλώσεις που είναι γνωστές πανελληνίως. Η Μηλίνα είναι ένα τουριστικό θέρετρο που το καλοκαίρι γεμίζει ζωή και κίνηση. Είναι ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο που έχει διατηρήσει όμως τον παραδοσιακό χαρακτήρα και τη γραφικότητα της. Από τα παράλια της Μηλίνας θα θαυμάσετε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας.
Στη διαδρομή για Τρίκερι μέσα από το πράσινο και το γαλάζιο ξεπροβάλει μια υπέροχη εικόνα, είναι η Τζάστενη που ανάμεσα σε δύο κομμάτια θάλασσας καθρεφτίζεται στα νερά. Το τελευταίο χωριό στα νότια παράλια είναι το Τρίκερι.
Το Τρίκερι είναι ένα γραφικό χωριό με κατάλευκα σπίτια και ανθοστόλιστες αυλές. Το λιμάνι του χωριού η Αγία Κυριακή είναι λίγο μακρύτερα και θυμίζει νησί. Εδώ έχετε την αίσθηση ότι ο χρόνος σταμάτησε, καθώς βλέπεις τα δίχτυα απλωμένα στην παραλία και τις γερόντισσες να ατενίζουν τη θάλασσα. Στο λιμάνι και την παραλία του χωριού βρίσκονται γραφικές ταβέρνες και ουζερί που προσφέρουν φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.πηγή: fantarines.2forum.biz

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...