Καταδυτικά αξιοθέατα στο Πήλιο

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

divinig-pilioΕδώ θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τους διάφορους καταδυτικούς προορισμούς της σχολής καταδύσεων Τρίκερι, όπου πραγματοποιούνται διάφορα μαθήματα και εκδρομές καταδύσεων.

Καταδυτικά αξιοθέατα στο Πήλιο

Σπηλιά της Ηλέκτρας 1
Περιοχή: Δίαυλος Τρίκερι
Η περιοχή έχει πάρει το όνομά της από τη σπηλιά που βρίσκεται σε βάθος 12 μέτρων και την Ηλέκτρα, την περιστασιακή της κάτοικο, μια πανέμορφη μεγαλόσωμη φώκια monachus monachus. Εάν η Ηλέκτρα δεν ανέβει να μας χαιρετίσει όσο είμαστε ακόμα στο σκάφος σημαίνει ότι λείπει, οπότε σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να ξεκινήσουμε την κατάδυσή μας με μια σύντομη επίσκεψη στο «σπίτι» της. Συνεχίζοντας περνάμε κάτω από μια εντυπωσιακή καμάρα και κολυμπώντας δυτικά, ακολουθούμε τον βράχο όπως κατεβαίνει απότομα μέχρι τα 40 μέτρα. Σε όλη τη διαδρομή, πολυάριθμες τρύπες στο σώμα του βράχου κρύβουν πάντα εκπλήξεις αποτελώντας διαρκή πρόκληση για το μάτι που αρέσκεται στη λεπτομέρεια.

Σπηλιά της Ηλέκτρας 2
Περιοχή: Δίαυλος Τρίκερι
Σε αυτή την κατάδυση ξεκινάμε επίσης από τη σπηλιά της Ηλέκτρας, αλλά αυτή τη φορά κινούμαστε νοτιοανατολικά. Ακολουθώντας το βυθό όπως κατηφορίζει ομαλά, προσπερνάμε διάσπαρτους βράχους για να προσεγγίσουμε σε βάθος 40-45 μέτρων το σύμπλεγμα δύο τεράστιων μονόπετρων, πόλο έλξης για την υποβρύχια πανίδα της γύρω περιοχής. Χλωρίδα και πανίδα σε μεγάλη ποικιλία και ποσότητα γύρω από δυο επιβλητικούς πέτρινους όγκους σε φόντο βαθύ μπλε. Κατάδυση που απευθύνεται αποκλειστικά σε έμπειρους αυτοδύτες.

Φάρος
Περιοχή: Παγασητικός Κόλπος
Ο φάρος του Τρίκερι χτίστηκε το 1864 από την Γαλλική Εταιρεία Φάρων. Οι λόγοι που οδήγησαν στην ανέγερσή του γίνονται αμέσως ξεκάθαροι σε όποιον καταδυθεί στην γύρω περιοχή. Διάσπαρτα αντικείμενα που πλέον έχουν γίνει ένα με το πετρώδες έδαφος, μαρτυρούν τα πάμπολα ναυάγια (ατυχήματα) που έχουν συμβεί εδώ από τα αρχαία κιόλας χρόνια. Ο βυθός (που γίνεται αργότερα) ομαλός με διάσπαρτες συστάδες βράχων απλωμένες πάνω σε λευκή άμμο, προσφέρει τις συνθήκες για μια πολύ όμορφη, ήρεμη, χαλαρωτική, πραγματικά απολαυστική κατάδυση.

Μπόρα
Περιοχή: Παγασητικός Κόλπος
Το 16μετρο καΐκι «Μπόρα» είναι ένα από τα δεκάδες «θύματα» των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων για την απόσυρση παλαιών αλιευτικών σκαφών.(?) Σήμερα βρίσκεται βυθισμένο σε βάθος 23 μέτρων. Το διαβρωμένο του κουφάρι δημιουργεί μια μυστηριακή ατμόσφαιρα. Παράλληλα αποτελεί καταφύγιο και τόπο έλξης πολλών ειδών υποθαλάσσιας πανίδας που συγκεντρώνονται εδώ σε μεγάλους αριθμούς. Μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάδυση για αυτοδύτες όλων των επιπέδων.
πηγή: www.divingpelion.gr


Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...