Ζαγορά : το πιο γνωστό κεφαλοχώρι του Πηλίου

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΔΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΟ, ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ, ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΗΛΙΟΥ

Αφήνοντας πίσω τις κορυφές του βουνού και παίρνοντας το δρόμο για τη θάλασσα οι επισκέπτες θα περάσουν από τη Ζαγορά- ένα από τα πιο γνωστά κεφαλοχώρια του Πηλίου- που βρίσκεται σε υψόμετρο 400μ. και σε απόσταση 47 χλμ. από το Βόλο. Είναι ένα παλιό χωριό με μεγάλη ανάπτυξη και άνθιση κατά το Μεσαίωνα αλλά και σε πιο πρόσφατες εποχές. Ήταν σημαντικό κέντρο συναλλαγών, βιοτεχνιών και πολιτιστικό κέντρο του 17ου και 18ου αιώνα.
Η πολιτιστική άνθηση στηρίζεται στο ‘Ελληνομουσείο’ σχολείο- οικοτροφείο υψηλής εκπαίδευση, το οποίο σήμερα είναι γνωστό ως σχολείο του Ρήγα. Εκεί μαθήτευσε ο ηρωικός φιλελεύθερος μαχητής Ρήγας Βελεστινλής- Φεραίος, όπως και άλλες πνευματικές προσωπικότητες, που είτε μαθήτευσαν είτε δίδαξαν εκεί όπως ο Ανθίμος Γαζής, ο Γρηγόριος Κωνσταντάς και άλλοι πολλοί.

Στη Ζαγορά μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βιβλιοθήκη με τις πολύτιμες συλλογές βιβλίων και τις εκκλησίες όπως: Αγία Παρασκευή, Αγία Κυριακή, Άγιο Γεώργιο, την παλιά εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος καθώς και εξωκλήσια με ενδιαφέρουσες προ-βυζαντινές εικόνες και τοιχογραφίες. Αυτό το σημαντικό χωριό καταμεσής του δασωμένου βουνού είναι ευλογημένος τόπος- παραγωγής όχι μόνο των φημισμένων για τη νοστιμιά τους Ζαγοριανών μήλων αλλά και των χειροποίητων ξύλινων κατασκευών παραδοσιακής τέχνης. Κατεβαίνοντας προς τη θάλασσα στα 7 χλμ. συναντάς το επίνειο της Ζαγοράς το Χορευτό, το οποίο ήταν παλιό κέντρο συναλλαγών, λιμάνι και μια από τις πιο όμορφες μεγαλύτερες και ενδιαφέρουσες αμμουδερές παραλίες του ανατολικού Πηλίου. Η Ζαγορά αποτελεί ιδανικό προορισμό διακοπών όλο το χρόνο. Προσφέρει στους επισκέπτες μία αυθεντική Πηλιορείτικη εμπειρία καθώς παραμένει γραφική, αναλλοίωτη από τον τουρισμό και περιβάλλεται από μοναδική φύση. Από το χωριό δεν λείπουν όμως και οι απαραίτητες υποδομές, περιποιημένα καταλύματα όπως το Αρχοντικό Δρακόπουλου και ταβέρνες με παραδοσιακό φαγητό όπως το Μεϊντάνι και το Πλυμάρι για την άνετη και ευχάριστη διαμονή σας.
Όσες μέρες και να μείνετε δεν πρόκειται να βαρεθείτε! Θα κάνετε βόλτες στις συνοικίες Αγία Παρασκευή, Αγία Κυριακή, Αγιος Γεώργιος και Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και στα κοντινά χωριά όπως το Πουρί. Θα επισκεφθείτε τις εκκλησίες όπως τη βασιλική του Αγίου Γεωργίου (του 1765), τη Βιβλιοθήκη που ιδρύθηκε το 1762 και το Σχολείο του Ρήγα Φεραίου. Για το χειμώνα, τα Χάνια και το Χιονοδρομικό Κέντρο απέχουν μόλις 20χλμ., ενώ το καλοκαίρι θα κολυμπήσετε στις κοντινές παραλίες του Χορευτού, των Αγίων Σαράντα του Οβρυού και της Ελίτσας.
Στη Ζαγορά θα βρείτε να γεμίσετε το καλάθι σας με μοναδικά προϊόντα όπως τα περίφηλα μήλα Ζαγορίν και τα νοστιμότατα γλυκά κουταλιού, βότανα, και εδέσματα του Συνεταιρισμού Γυναικών. Και σε καμμία περίπτωση μην φύγετε χωρίς τις μοναδικές ορτανσίες και γαρδένιες της Μακρυρράχης!


Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...