Τάρτα με τραχανά και ανθότυρο
Υλικά για την τάρτα
Για τη ζύμη:
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 160 γρ. βούτυρο τύπου Κέρκυρας
• 1 κρόκος αυγού
• 50 ml γάλα
• 20 ml κρεμά γάλακτος
• 1 κουτάλια γλυκού αλάτι
• ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν
Για τη γέμιση
• 2 κουταλιές της σούπας γλυκό τραχανά
• 4 αυγά
• 350 γρ ανθότυρο
• 200 γρ μανούρι
• ½ ματσάκι δυόσμος φρέσκος ή 2 κουταλιές της σούπας ξερός
• ½ ματσακι άνηθος
• 2 φρέκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• πιπέρι ελάχιστο αλάτι
Η ζύμη
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλάτι, τον κρόκο και το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Όταν ομογενοποιηθούν, παίρνουμε μια ρηχή κουτάλα και ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι . Ύστερα ζυμώνουμε και όχι πολύ όμως γιατί η ζύμη θα γίνει σαν λάστιχο και δε θα μπορεί να σταθεί στη ταρτιερα. Τη κάνουμε μπάλα τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Ότι περισσέψει μπορεί να μπει και στη κατάψυξη για την επόμενη φορά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγουμε τη ζυμη σε φύλο σε πάχος μισού δαχτύλου τη στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι για τάρτες. Βάζουμε στο κέντρο ένα κοματι λαδόκολλα να το σκεπάζει και γεμίζουμε την τάρτα με φασολιά ή ειδικές πέτρες και την βάζουμε στο φούρνο για 10 με 15 λεπτά ίσα ίσα να δέσει.
Αφαιρούμε τα φασολιά και την λαδόκολλα. Αφήνουμε τη ζύμη μέσα στη ταρτιέρα και την βάζουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μια κουτάλια ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αβγά και τα χτυπάμε καλά. Στη συνεχεία ρίχνουμε το ανθότυρο, το μανούρι, το δυόσμο, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, τον τραχανά, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η γέμιση και τη στρώνουμε μέσα στη τατιερα ομοιόμορφα. Τη βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ