Συνταγές από το Πήλιο
Η παραδοσιακή κουζίνα του Πηλίου, είναι απλή από άποψης των πρωτογενών υλικών αλλά προσφέρει μεγάλο πλούτο γεύσεων λόγω του μοναδικού τρόπου με τον οποίο τα συνδυάζει. Οι πρώτες ύλες προέρχονται από τους μικρούς κήπους με τα ζαρζαβατικά και τα μυριστικά, τα καλλιεργημένα με πατάτα χωράφια και τον πλούτο του βουνού, που δίνει απλόχερα μανιτάρια, κάστανα, καρύδια, χόρτα, φτέρες, τσιτσίραυλα, βατόμουρα πολλά άλλα καλούδια. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη μικρή οικόσιτη ζωική παραγωγή, μας δίνουν αξέχαστα μεζεδάκια και φαγητά.
Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης ταξίδεψε σε πολλές χώρες, δοκιμάζοντας γεύσεις και μυρωδιές. Μεγάλο του πάθος, η κουζίνα αλλά τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την Ελληνική δημιουργική κουζίνα. Τόσο στο εστιατόριο του «Άνετον» στο Μαρούσι, όσο και στα βιβλία που έχει γράψει και στις τηλεοπτικές εκπομπές που συμμετέχει προωθεί και την δημιουργική Ελληνική πηλιωριτικη κουζίνα και απογειώνει απλά καθημερινά πιάτα.
Εδω θα βρειτε συνταγές Βασίλης Καλλίδης
Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ