Λεφόκαστρο ένα γραφικό ψαροχώρι με φυσική ομορφιά

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΩΡΙΑ, ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΗΛΙΟΥ

lefokatsroΣτα παράλια του Παγασητικού κόλπου και σε απόσταση 34 χλμ από το Βόλο, βρίσκεται το πανέμορφο και γαλήνιο Λεφόκαστρο, ένα ψαροχώρι του Πηλίου με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και γαλήνη. Διατηρεί ίχνη από την παλιά του φυσιογνωμία και προτείνεται για όσους επιθυμούν τουρισμό ήπιων τόνων. Για το πρώτο συνθετικό του ονόματος του υπάρχουν 3 εκδοχές.Προέρχεται είτε από το ρήμα γλείφω ( επειδή ο οικισμός «γλείφεται» από τη θάλασσα), είτε από τη λέξη λευκό (από το αντίστοιχο χρώμα του κάστρου), είτε από το όνομα ενός από τους πρώτους οικιστές (Λέφας ή Λεφές). Με τα κρυστάλλινα νερά του Παγασητικού να χαϊδεύουν τα βότσαλα της παραλίας και το φυσικό τοπίο που σε γαληνεύει, θα χαλαρώσετε απολαμβάνοντας διακοπές μακριά από το άγχος και την πόλη. Η πλούσια βλάστηση που κυριαρχεί σε όλο το χωριό, φτάνει μέχρι τη θάλασσα και δημιουργεί πανέμορφες εικόνες φυσικής ομορφιάς. Την άνοιξη και το καλοκαίρι η φύση αναδεικνύει την πολυχρωμία της που εναρμονίζεται με τους τόνους του γαλάζιου της θάλασσας και της χρυσής άμμου. Κατευθυνόμενοι νότια του Λεφοκάστρου θα οδηγηθείτε στα παραθαλάσσια χωριά Κάλαμος, Πάου και Χόρτο, που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους. Με το αυτοκίνητο μπορείτε επίσης να κατευθυνθείτε προς τα ανατολικά παράλια του Πηλίου και να επισκεφθείτε χωριά και οικισμούς του ανατολικού Πηλίου. Εκεί θα βρείτε επίσης όμορφες παραλίες στις ακτές του Αιγαίου πελάγους και προτάσεις αναψυχής.
Το Λεφόκαστρο αποτελεί ιδανικό μέρος για ήρεμες διακοπές. Μια βουτιά στην γειτονική παραλία Ραζή θα σας αποζημιώσει. Αξίζει να επισκεφτείτε την βρύση του 1777,τα ερείπια εννέα βυζαντινών εκκλησιών και το τοξωτό πέτρινο γεφύρι του 1891.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
– Το πέτρινο τοξωτό γεφύρι του 1891.
– Αρχαία και μεσαιωνικά ευρήματα της περιοχής.
– Οι πέτρινες Βρύσες του χωριού.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
-Κολύμπι στην παραλία Ραζή.

πηγές : www.peliononline.gr , www.anthyllion.com


Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...