Μακρυνίτσα το μπαλκόνι του Πηλίου

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ, ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΗΛΙΟΥ

Η Μακρυνίτσα αποτελεί υπόδειγμα Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής και μαγνήτη επισκεπτών αφού απέχει μόλις 17 χλμ από τον Βόλο και 12 χλμ από χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου. Η αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη δεν έχει καταφέρει να αλλοιώσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Δεν έχουν αλλάξει πολλά εδώ με το πέρασμα των χρόνων. Το τοπίο προβάλλει καταπράσινο με υπεραιωνόβια πλατάνια να αγκαλιάζουν κάθε γωνία του χωριού προδίδοντας την ιστορία του. Η ένταση και οι γκρίζες αποχρώσεις της πόλης δεν είναι παρά μια ανάμνηση καθώς τριγυρίζεις στα πλακόστρωτα καλντερίμια του χωριού. Ολόδροσες Κρίνες με τρεχούμενα νερά πλάι σε κάθε καλντερίμι συμπληρώνουν την εικόνα προσφέροντας στον επισκέπτη μια αίσθηση ηρεμίας και αγαλλίασης. Ένα στενός δρόμος κεντημένος με πλάκες, όπου οι ντόπιοι παραθέτουν τις πραμάτειες τους, οδηγεί στην κεντρική πλατεία. Το τοπίο συμπληρώνουν το εκκλησάκι του Αη Γιάννη (1806) στολισμένο με αγιογραφίες του Θεόφιλου από το 1910, η κρήνη με τις τέσσερις χάλκινες φιγούρες, ‘τα Λιοντάρια‘, δίπλα στο εκκλησάκι, καθώς και τα πετρόχτιστα σπίτια και τα παραδοσικά αρχοντικά. Από αυτά ξεχωρίζει το αρχοντίκο Τοπάλη (1844) που φιλοξενεί το Μουσείο Λαικής Τέχνης και Ιστορίας, το οποίο χαρακτηρίστηκε Διατηρητεό μνημείο ιστορικής σημασίας το 1985.
Το Μουσείο δέχεται επισκέπτες καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 10.00-17.00.  Πέρα από το Μουσείο, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα διάφορα εργαστήρια αγγειοπλαστικής και ξυλουργικής που αρχίζουν να ξεφυτρώνουν και αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα παραδοσιακής τοπικής τέχνης.
Ξεχωριστό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού είναι η χορευτική – μιμητική εκδήλωση ‘Μάηδες‘ που πραγματοποιείται κατά τους θερινούς μήνες και αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά έθιμα της Ελληνικής Πρωτομαγιάς. Οι ρίζες του πηγάζουν στους Διονυσιακούς μύθους, και αποτελούν ένα ύμνο στη φύση, έναν εορτασμό της βλάστησης και της αναπαραγωγής.
Στη Μακρινίτσα Ο ταξιδιώτης έχει επίσης την δυνατότητα να δοκιμάσει διάφορες εναλλακτικές δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδήλατο του βουνού ή ιππασία . Στα απέραντα λιβάδια και ξέφωτα πάνω από τη Μακρινίτσα οι αναβάτες αισθάνονται μια ελευθερία και γίνονται σχεδόν σύγχρονοι Κένταυροι. Τα τελευταία χρόνια γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από τις τοπικές αρχές και από εθελοντές για να καθοριστούν ακόμη περισσότερες διαδρομές, όπου η σήμανση παραμένει αραιή. Οι πιο γνωστες διαδρομές,παρόλα αυτά, οδηγούν εύκολα τον πεζοπόρο μέσα από το δάσος και από το ένα χωριό στο άλλο. Ο Φυσιολατρικός όμιλος Βόλου διοργανώνει οργανωμένους περιπάτους στο Πήλιο, ένας από αυτούς με αφετηρία την Μακρυνίτσα είναι η διαδρομή Μακρυνίτσα – Πουρι, και Πορταριά – Χάνια.
Είτε διαλέξετε να επισκεφτείτε την Μακρυνίτσα κατά την διάρκεια της ημέρας είτε όταν νυχτώσει η φαντασμαγορική θεά θα σας ανταμείψει. Μπορείτε να επιλέξετε να χαλαρώσετε στο καφενείο στη κεντρική πλατεία του χωριού, ή  σε ένα από τα πεζούλια στο δρόμο προς την πλατεία για να απολαύσετε πανοραμικές απόψεις, του Βόλου και του Παγασητικού κόλπου, του σημείου από όπου ξεκίνησε ο Ιάωσονας και οι Αργοναύτες την εκστρατεία τους. Περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα μονοπάτια, πάρτε μια βαθιά ανάσα κάτω από τα καταπράσινα πλατάνια και φεύγοντας μην αμελήσετε να προμηθευτήτε από το παζάρι ντόπια παραδοσιακά προϊόντα όπως τσίπουρο, μέλι,γλυκά κουταλιού, τσάι του βουνού, ρίγανη και άλλα βότανα.
Όποια κι αν είναι η φύση της επίσκεψης σας, είτε είναι για κάποιες ώρες ή για κάποιες μέρες, είτε ζητάτε θαλπωρή μέσα στην καρδιά του χειμώνα ή δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες “το μπαλκόνι του Πηλίου” σας καλωσορίζει και σας υπόσχεται μια πρώτη αξέχαστη εμπειρία.

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...