Παραδοσιακό αρχοντικό “Παλιό Μεταξουργείο” στην Τσαγκαράδα Πηλίου

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΗΛΙΟ, ΔΙΑΜΟΝΗ

Το Παλιό Μεταξουργείο είναι ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο ηλικίας 130 ετών, το οποίο στην νιότη του εκτός από αρχοντικό υπήρξε και εργαστήρι παραγωγής φυσικού μεταξιού, όπως ακριβώς δηλώνει και το όνομά του. Σήμερα είναι ιδιοκτησία της Τζίλ Σλήμαν, μιας αγγλίδας η οποία για πολλά χρόνια τώρα είναι μόνιμα εγκαταστημένη στο Μούρεσι. Με πολλή αγάπη και σεβασμό στην ιστορία και αρχιτεκτονική του κτιρίου η Τζίλ έχει προβεί στις απαραίτητες εργασίες ανακαίνισής του και το έχει μετατρέψει σε έναν συμπαθητικό, παραδοσιακό ξενώνα. Έτσι ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την έντονη παρουσία του μάρμαρου στο λαξευτό μπαλκόνι που, σε υψόμετρο 400 μέτρων, έχει μια καταπληκτική θέα στο απέραντο Αιγαίο, και στις παλιές, κομψές σκάλες που οδηγούν στην κυρία είσοδο, η οποία, παλιά και αρχοντική, στέκεται επιβλητική με την δίφυλλη διακοσμημένη ξύλινη πόρτα της να περιβάλλεται από βαρείς και εντυπωσιακούς μαρμάρινους ορθοστάτες. Σε αρμονική αντίθεση με το μάρμαρο βρίσκονται οι μεγάλες παραλληλόγραμμες πλάκες της αυλής και οι μικρές γκρίζες πλάκες της στέγης που παντρεύουν την αρχιτεκτονική λιτότητα των κλασσικών χρόνων με το ντόπιο παραδοσιακό χρώμα, δημιουργώντας έτσι μια ατμόσφαιρα ιστορικότητας. Ο κύριος χώρος φιλοξενίας βρίσκεται στον πάνω όροφο και είναι προσβάσιμος από τις μαρμάρινες σκάλες της αυλής που οδηγούν στην κυρία είσοδο η οποία ανοίγει σ’ έναν άνετο διάδρομο σε σχήμα σταυρού. Υπάρχουν 4 δωμάτια με θέες προς την θάλασσα, το βουνό και τον κήπο. Έχουν ψηλά ταβάνια, βαμμένα ξύλινα πατώματα στρωμένα με κουρελούδες, λιτή επίπλωση, ντους και τουαλέτα. Κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα για το φτιάξιμο καφέ και τσαγιού. Ένα δωμάτιο έχει επίσης μια μικρή κουζίνα και ψυγείο.
Στην πίσω αυλή υπάρχει ένα περιβόλι με μηλιές όπου διάσπαρτες υπάρχουν και από μια κερασιά, κυδωνιά, αχλαδιά, ροδακινιά, δαμασκηνιά, καστανιά και καρυδιά. Την άνοιξη το Παλιό Μεταξουργείο είναι κυριολεκτικά πνιγμένο σε μια θάλασσα ρόζ και λευκών ανθών και στο άρωμα του αγιοκλήματος και της γλυτσίνιας. Η πλακόστρωτη αυλή που περιβάλλει το κτίριο είναι στολισμένη με τριανταφυλλιές, ορτανσίες, καμέλιες, χρυσάνθεμα, και αμπελόκλημα. Σ’ αυτό το υπέροχο πηλιορείτικο περιβάλλον οι πελάτες του Παλιού Μεταξουργείου μπορούν να χαλαρώσουν σε μια ατμόσφαιρα γαλήνης και ηρεμίας και να σχεδιάσουν το πρόγραμμα της επόμενης μέρας ενώ απολαμβάνουν ένα ποτό ή ένα υγιεινό πρόγευμα με σπιτικό ψωμί, βούτυρο και μαρμελάδα. Το πρόγευμα εμπλουτίζεται με φρούτα εποχής όταν αυτό είναι δυνατό.
Τηλ.:24260.49086, 24260.48864
web site: http://www.pelion.org/OldSilkStore/index-gr.asp

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...