Ξενώνας των Χρωμάτων στο Λαύκο Πηλίου

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΔΙΑΜΟΝΗ, ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ

xromaton-laukos Σε ένα από τα λίγα αυθεντικά χωριά, που διατηρεί ακέραια την παράδοση και πηλιορείτικη αρχιτεκτονική.Σ’ ένα χωριό, που συνήθισε να αντιστέκεται στο χρόνο και είναι από τα λίγα ησυχαστήρια του Πηλίου. Κτισμένο στη ράχη του νοτίου Πηλίου, σε υψόμετρο 330 μ., αποτελεί το σταυροδρόμι για τις παραλίες του Παγασητικού και του Αιγαίου.
Εδώ δημιουργήθηκε ο «Ξενώνας των Χρωμάτων», σ’ ένα τρίπατο αρχοντικό, κτισμένο το 1861. Από τον Οκτώβριο 2007 άρχισε τη λειτουργία του, μετά από πενταετή αγώνα αναστήλωσης. Το όνομά του το οφείλει στη διαφορετικότητα των δωματίων, όχι μόνο από άποψη χρωματική αλλά και αισθητική, μια και πρόκειται για έναν εικαστικό ξενώνα. O ιδιοκτήτης του Χρήστος Φώτου στεγάζει σ’ αυτόν μέρος της γνωστής συλλογής του, με έργα ζωγραφικής και χαρακτικής, με αποκλειστική αναφορά τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα τη Μαγνησία. O Ξενώνας δεν είναι παρά ένα μεγάλο τρίπατο σπίτι με πολλά έργα τέχνης και βιβλιοθήκη. Περιλαμβάνει τέσσερις σουίτες των τριών ή τεσσάρων ατόμων και δύο μεγάλα δίκλινα δωμάτια στο κυρίως κτίριο. Στην αυλή του μας υποδέχεται το σπιτάκι, με ένα μεγάλο δίκλινο δωμάτιο. ‘Ολα τα δωμάτια κοσμούνται με έργα τέχνης, ζωγραφικά ή σπάνια χαρακτικά. Τα δωμάτια λαμβάνουν τα ονόματα από τα έργα των ζωγράφων και χαρακτών και θα αντικαθίστανται κατά περιόδους. Τα περισσότερα δωμάτια έχουν θέα στον Παγασητικό κόλπο και τα νησάκια του.
Ο Ξενώνας των Χρωμάτων, όπως φανερώνει και το όνομά του, είναι ένας ξενώνας που απαρτίζεται από χώρους που διακρίνονται για την υψηλή τους αισθητική και βασίζεται στο θέμα και το χαρακτήρα των αυθεντικών έργων που τους κοσμούν, από τη συλλογή έργων τέχνης του Χρήστου Φώτου. Γι’ αυτό το λόγο και οι χώροι είναι επιμελημένοι με την ίδια αγάπη και σχολαστικότητα, με την οποία ο ιδιοκτήτης του δημιούργησε τη συλλογή του όλα αυτά τα χρόνια. Το σαλόνι αποτελεί σημείο αναφοράς του ξενώνα. Το μεγάλο τζάκι έρχεται να συμπληρώσει τη γεμάτη από ζεστά χρώματα και ξύλινες επιφάνειες ατμόσφαιρα. Το σαλόνι είναι ένας μοναδικός χώρος χαλάρωσης, ενώ αποτελεί άριστη επιλογή για όσους θέλουν ένα χώρο για να διαβάσουν κάποιο από τα πολλά και αξιόλογα βιβλία που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του.
Τηλ.:τηλ.24230/65225 κιν.6979547793
web site:www.fotuarthotel.gr

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

One Response to “Ξενώνας των Χρωμάτων στο Λαύκο Πηλίου”

  1. ΣΤΑΘΗΣ says:

    ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΥΠΕΡΟΧΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...