Γυναικείος Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΧΡΗΣΙΜΑ, ΨΩΝΙΑ

syn-gynaikesΣήμερα στην Ζαγορά υπάρχει ο Γυναικείος Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός ο οποίος ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1993 από 50 γυναίκες που θέλησαν να αξιοποιήσουν τις παραδόσεις τους.
Έχει δικό του κατάστημα, στην κεντρική πλατεία του χωριού τον Άη Γιώργη. Στο ισόγειο του κτίσματος έχει δύο επίπεδα, εκ των οποίων το ένα στεγάζει το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων του Γυναικείου Αγροτουριστκού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, ενώ το άλλο είναι υπερυψωμένο, με ξεχωριστή είσοδο, και οδηγεί στον ξενώνα. Τα δωμάτια έχουν διαφορετικό χαρακτήρα το καθένα, με ένα κυρίαρχο χρώμα που παραπέμπει σε ένα λουλούδι: ορτανσία, καμέλια, κυκλάμινο, γαρδένια, τριαντάφυλλο και αχιλλεία.
Το πρωινό στον ξενώνα είναι πραγματική έκπληξη, με δεκάδες παραδοσιακά εδέσματα, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει και τα γεύματά του από έναν πλούσιο κατάλογο παραδοσιακών συνταγών. Όσοι, τέλος, επιθυμούν να πάρουν κάποιες από αυτές τις τοπικές λιχουδιές στο σπίτι τους, μπορούν να επισκεφθούν το παρακείμενο καφεγλυκοπωλείο του συνεταιρισμού, στο οποίο εκτίθενταsι και τα προϊόντα του. ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ χτίστηκε το 1906, ξεχωρίζει μέσα στη Ζαγορά, χάρη στα χρώματά του και αποτελεί ορατή απόδειξη όσων μπορεί να επιτύχει ένας γυναικείος συνεταιρισμός, αν τα μέλη του εργαστούν μεθοδικά και με μεράκι. Πρώτος του ιδιοκτήτης ήταν ο Δανιήλ Δρακόπουλος, ένας από τους εκατοντάδες Πηλειορείτες της ομογένειας, που αφού πλούτισε στη Σμύρνη με το εμπόριο του καφέ γύρισε στη γενέτειρά του και έχτισε το αρχοντικό αυτό για να μείνει με τη γυναίκα του, Κατίνα Κορδάτου, αδερφή του ιστορικού Γιάννη Κορδάτου. Το αρχοντικό άρχισε να λειτουργεί ως ξενοδοχείο με την ονομασία «Αιγαίον» τη δεκαετία του 1960, και από τα δεκαετία του 1980 πέρασε στην κυριότητα του Δημοσίου. Έχοντας παραμείνει για πολλά χρόνια κλειστό, το αρχοντικό αφέθηκε στην φθορά του χρόνου μέχρι το 1998 όταν το ανέλαβε ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς. Οι γυναίκες δούλεψαν σκληρά δύο ολόκληρα χρόνια προκειμένου να δώσουν και πάλι ζωή στον ξενώνα και αναδείξουν την ομορφιά του παλαιού σπιτιού.
πηγή: alaskou.blogspot.com


Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...