Στο Δυτικό Πήλιο με ποδήλατο

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

srcΔιαδρομές στο Δυτικό και κεντρικό Πήλιο, σε καλντερίμια και στις γραμμές του «Μουτζούρη»…
Στο Δυτικό Πήλιο και γύρω από τα πανέμορφα χωριά Αγ. Λαυρέντιος, Αγ. Γεώργιος, Πινακάτες, Βυζίτσα και Μηλιές υπάρχει εκτενές δίκτυο καλντεριμιών που κατηφορίζουν από το κάθε χωριό προς τις παραλίες του Παγασητικού. Τα καλντερίμια είναι σε καλή γενικά κατάσταση, αν και για να τα ποδηλατήσει κανείς χρειάζεται καλά φρένα (είναι αρκετά κατηφορικά), καλές αναρτήσεις (κοπανάνε) και γερά χέρια (για τους ίδιους λόγους)…

Οι γραμμές του γνωστού «Μουτζούρη», του τραίνου που συνδέει τα Άνω Λεχώνια με τις Μηλιές είναι σε καλή κατάσταση και με κάποια προσπάθεια (καβαλώντας τις ράγες) μπορεί κανείς να κάνει ποδήλατο πάνω τους. Η κλίση της διαδρομής είναι πολύ μικρή (γιατί το τραίνο δεν αντέχει να ανεβαίνει σε μεγάλες κλίσεις) και είναι έτσι ιδανικό για να κερδίσεις υψόμετρο χωρίς να κουραστείς πολύ. Επιπλέον, οι γραμμές περνούν από πανέμορφα γεφύρια (πολλά από τα οποία είναι πετρινα) και 2 τούνελ…

Ξενώνες υπάρχουν πάαααρα πολλοί… στις Πινακάτες ο άκαπνος ξενώνας «Χελιδονάκια» είναι ο πιο εντυπωσιακός, με 100 ευρώ το δίκλινο (όμως) στα οποία περιλαμβάνεται πρωϊνό που είναι εντυπωσιακά πλούσιο… Στις Μηλιές υπάρχει ο ξενώνας «Σταθμός» στο κτίριο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού. Το δίκλινο χωρίς πρωϊνό κάνει 60, με προσφορές (ανάλογα με τη διάρκεια της παραμονής) για Γενάρη και Φλεβάρη.

Διαδρομή 1η: Πινακάτες – Καλά Νερά – Μηλιές – Πινακάτες
19 χλμ, υψομ. 600 – 0 – 600
Από τις Πινακάτες ακολουθούμε το καλντερίμι που με πολύ έντονη καυηφορική κλίση (11%) μας φέρνει μετά από 4,5 χιλιόμετρα στο ύψος της θάλασσας, στην παραλία Καλά Νερά. Από εκεί ακολουθούμε τον δρόμο που ανεβαίνει μέχρι το σημείο που διασταυρώνεται με τις γραμμές του τραίνου στον οικισμό Ογλά. Από εκεί και πέρα, ακολουθούμε τις γραμμές μέχρι τις Μηλιές από όπου και παίρνουμε το δρόμο για Βυζίτσα και Πινακάτες.

Δαδρομή 2η: Αγ. Γεώργιος – Λεχώνια – Μηλιές
21 χλμ, υψομ. 600 – 0 – 450
Από τον Άγιο Γεώργιο ακολουθούμε το κατηφορικό καλντερίμι προς τα Άνω Λεχώνια απ’όπου ξεκινάει η γραμμή του τραίνου. Κατόπιν δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τις γραμμές που θα μας οδηγήσουν στις Μηλιές.

Διαδρομή 3η: Χάνια – Άνω Λεχώνια – Μηλιές
31,2 χλμ, υψομ. 1400 – 600 – 50 – 400
Ίδια με την προηγούμενη, με μόνη διαφορά ότι αντί να ξεκινήσουμε από τον Άγιο Γεώργιο, ξεκινάμε από τα Χάνια (χιονοδρομικό), ακολουθούμε μονοπάτι που κατηφορίζει στον Άγιο Λαυρέντιο, κατηφορίζουμε το καλντερίμι για τα Κάτω Λεχώνια, από εκεί πάμε μέσω του κύριου δρόμου στα Άνω Λεχώνια και συνεχίζουμε από τις γραμμές του τραίνου μέχρι τις Μηλιές.

Διαδρομή 4η: Χάνια – Τσαγκαράδα
15 χλμ, υψομ. 1200 – 1450 – 500
Ξεκινάμε από το χιονοδρομικό, συνεχίζουμε σε μονοπάτι μέχρι να γυρίσουμε προς την δυτική πλευρά του βουνού, εκεί συναντάμε δασικό τον οποίο ακολουθούμε για μερικά χιλιόμετρα και κατόπιν κατηφορίζουμε προς την ανατολική πλευρά από μονοπάτι αρχικά και σε δασικό δρόμο στο τέλος προς την πλατεία Αγ. Παρασκευής στην Τσαγκαράδα.
πηγή:www.cyclist-friends.gr


Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...