Συγκρότημα “Αλογόπορος” στο Τρίκερι Πηλίου

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΔΙΑΜΟΝΗ, ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟΣτον Αλογόπορο μπροστά στη θάλασσα, απέναντι από το όμορφο νησάκι των Τρικέρων μπορεί κανείς να περάσει μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές του, μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο δάσος κέδρου και ελιάς απολαμβάνοντας την ηρεμία του τοπίου, τη θάλασσα, ψαρεύοντας, κάνοντας βαρκάδα ή θαλάσσια σπόρ. Το μικρό συγκρότημα “Αλογόπορος” αποτελείται από κατοικίες με χώρο 40,0 τ.μ συν 18 τ.μ πατάρι που διαθέτουν υπνοδωμάτιο, λουτρό, γωνιά κουζίνας, ευρύχωρο καθιστικό και μια βεράντα σκεπαστή 24 τ.μ. με θέα τη θάλασσα και το νησί το Τρικέρων. Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα. Ακόμα το συγκρότημα διαθέτει υπαίθριο καθιστικό με μπάρμπεκιου δίπλα στη πισίνα αλμυρού νερού στους βράχους.
Ο Αλογόπορος όπου βρίσκετε το ομόνυμο συγκρότημα είναι το ακραίο σημείο της χερσονήσου της Μαγνησίας. Οι τρόποι για να προσεγγίσει κάποιος το τόπο είναι διάφοροι, με Ι.Χ. ή λεωφορείο της γραμμής από το Βόλο και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δια θαλάσσης μέσω της νήσου των Τρικέρων ή της Αγίας Κυριακής. Έχοντας κανείς σαν ορμητήριο τον “Αλογόπορο” μπορεί να επισκεφτεί το νησί των Τρικέρων τα χωριά Τρίκερι και Αγία Κυριακή καθώς και την γύρω περιοχή θαυμάζοντας φυσικές ομορφιές ενδιαφέροντος, να γευτεί παραδοσιακές θαλασσινές και άλλες απολαύσεις.
Η ευρύτερη περιοχή διαθέτη ιστορία νεώτερη μα και παλαιά που χάνεται στα βάθη του απώτερου παρελθόντος. Το νησί των Τρικέρων καταγράφει ανθρώπινη παρουσία από την τρίτη χιλιετία π.Χ. Το χωρίο των Τρικέρων πρωταγωνίστησε κατά την Ελληνική Επανάσταση το 1821 διαθέτοντας χρήματα και πλοία στον αγώνα Είναι χτισμένο σε θέση στρατηγική με θέα στο Αιγαίο και τον Παγασητικό. Σήμερα σώζονται κάποια από τα Τρικεριώτικα αρχοντικά, καταπληκτικές εκκλησίες, μονοπάτια και γραφικά καλντερίμια. Θαυμάσιο δείγμα μοναστηριακής αρχιτεκτονικής το μοναστήρι της Παναγίας στο νησί που εδώ και μερικά χρόνια γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης του. Το ευρύτερο περιβάλλον διατηρεί σχεδόν αναλλοίωτη την εικόνα του, καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις ικανές να το επιβαρύνουν, και αυτό ενώ ανήκει στο ευρύτερο χώρο του Πηλίου δεν διάθετε μέχρι πριν μερικά χρόνια κανενός είδους δια ξηράς επικοινωνία με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί σαν ένα νησί στην ξηρά. Η ομώνυμη κοινότητα απαρτίζεται σήμερα από έξι οικισμούς.
Τηλ.:0030 2421 070227
web site: www.alogoporos.gr

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...