Φαγητό στο Πήλιο κατά passport Καθημερινής
Τις ξεχωρίσαμε γιατί συνδυάζουν γευστικό και καλομαγειρεμένο φαγητό, καλές πρώτες ύλες, ζεστή ατμόσφαιρα και εγκάρδια περιποίηση.
•Κρίτσα,(Πορταριά, Τ/24280-99.121) Παραδοσιακή κουζίνα στην πλατεία της Πορταριάς, έχει καταξιωθεί ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής. Δυο αδελφές που «κεντούν» στην κουζίνα και τη σάλα. Τα Σαββατοκύριακα κλείστε τραπέζι. Με καλή κάβα.
• Ο Μάκης,(Κισσός, Τ/24260-31.266) Λιτή ταβέρνα – ψησταριά του Μάκη και της μητέρας του, που εδώ χρόνια φημίζεται για την σταθερότητα στη σχάρα, τα μαγειρευτά και την άπαιχτη κολοκυθόπιτα.
• Γευσοκράτορας,(Πορταριά, Τ/24280-99.919) Μενού με γαλλικές επιρροές, ζυμωτό ψωμί και επιλεγμένες ετικέτες σε περιβάλλον trendy παρελθόντος. Παλιό πέτρινο κτίριο, μικρή σάλα με λίγα τραπέζια όπου δεσπόζει ένα μεγάλο τζάκι και μια τοιχογραφία που λέγεται ότι είναι έργο του Θεόφιλου.
• Ο Βόντζος,(Μούρεσι, Τ/24260-49.416) Μπαλκόνι στο Αιγαίο, απλή τοπικού ύφους διακόσμηση και επίπλωση, καλά ψητά και σπιτικά μαγειρευτά. Η μητέρα μαγειρεύει, ο πατέρας ψήνει και γενικά όλη η οικογένεια είναι στο πόδι.
• Αρχοντικό,(Βυζίτσα, Τ/24230-86.863) Μικρός απλός, ζεστός χώρος που στρώνει τραπέζια κάτω από το πλατάνι της πλατείας.Η σχάρα του πετυχαίνει ζουμερό ψήσιμο και από τα νόστιμα μαγειρευτά φαγητά ξεχωρίζει το γουρουνόπουλο με μήλα.
• Απόλαυση,(Μακρινίτσα, Τ/24280-90.085) Ταβέρνα με άνετη αίθουσα, μεγάλη βεράντα και θέα στο Βόλο. Ξύλο και πέτρα παντού, κουζίνα με έμφαση στα μαγειρευτά. Σερβίρει και τραχανά, μια ιδιαίτερη εμπειρία.
• Παλιός Σταθμός,(Μηλιές, Τ/24230-86.425) Φωτίζεται από τη γοητεία του διάσημου σταθμού του De Chirico και προσφέρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νότες μοντέρνες, όπως το αρνί με σάλτσα σταφυλιού, βότκα και δενδρολίβανο.
πηγή: passport Καθημερινής
Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΦΑΓΗΤΟ