Τσουκνιδόπιτα Πηλίου
Η τσουκνίδα, ένα από τα κλασσικά ζιζάνια, φυτρώνει παντού στους κήπους, στα καλλιεργημένα και στα χέρσα χωράφια. Η πηλιορείτικη γαστρονομική σοφία εκμεταλλεύτηκε ακόμη και αυτό το ‘δύσκολο’ φυτό σαν ιδανική γέμιση για πίτες.
Υλικά
1 κιλό τσουκνίδες
2 – 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι αγριομάραθο ψιλοκομμένο
Λίγος τραχανάς χωριάτικος (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Χοντρό χωριάτικο φύλλο
1 αυγό
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις τσουκνίδες το αλατοπίπερο και τελευταίο το μάραθο. Αν το μείγμα έχει πολλά υγρά, προσθέτουμε λίγο τραχανά. Στρώνουμε τον πάτο ενός καλά λαδωμένου ταψιού με ένα χωριάτικο φύλλο. Απλώνουμε το μείγμα των χόρτων και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε τις άκρες των φύλλων και αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50–60 λεπτά.
Πηγή: Ξενώνας Αμανίτα, www.amanita.gr
Tags: φαγητό Πήλιο, φαγητό Πηλίου
Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΧΡΗΣΙΜΑ