Πήλιο Διαδρομή : Άφησσος – Πλατανιάς

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΟΔΙΚΩΣ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Περνώντας μέσα από το παραδοσιακό χωριό Μετόχι με τη καταγάλανη θάλασσα και την ιστορική εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, θα φτάσετε στο ορεινό χωριό Λαύκος. Είναι ένα γραφικό χωριό με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και θαυμάσια θέα στον Παγασητικό κόλπο.
Τα πλακόστρωτα καλντερίμια του χωριού προσφέρονται για μια όμορφη περιήγηση και οδηγούν σε ανθοστόλιστες αυλές, ενώ τα παλιά αρχοντικά του που έχουν διατηρηθεί στο πέρασμα των χρόνων, προσδίδουν στην ατμόσφαιρα μια νοσταλγίας και γραφικότητας.
Στην άκρη της πλατείας που είναι σκεπασμένη με πλατάνια, βρίσκονται τα γλυπτά του καλλιτέχνη θανάση Φάβα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται χτισμένο σε μια πλαγιά το μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου. Στο νοτιότερο άκρο του Νοτίου Πηλίου βρίσκεται ο Πλατανιάς που είναι το μεγαλύτερο ψαροχώρι της Μαγνησίας.
Στις γραφικές ταβέρνες και τα ουζερί του χωριού που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας και του λιμανιού, θα απολαύσετε τοπικούς μεζέδες, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιούνται θαλάσσιες εκδρομές και κρουαζιέρες στις Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια. Ο Πλατανιάς συνδέεται με τον πανέμορφο οικισμό Μικρό με ένα φυσικό μονοπάτι όπου σε μια διαδρομή 20 λεπτών περίπου θα φτάσετε στην υπέροχη παραλία του Μικρού. Το Μικρό ανήκει στον Λαύκο και η παραλία του είναι από τις ομορφότερες του Πηλίου.
Κοντά βρίσκονται επίσης και οι πολύ όμορφες παραλίες Κατηγιώργης και Καστρί. Ο Κατηγιώργης είναι ένα μικρό ψαροχώρι απέναντι από τη Σκιάθο και το Καστρί έχει μια μεγάλη παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά.
Εδώ μπορείτε να κάνετε ιππασία στο δάσος του Κατηγιώργη, ενώ στην παραλία στο Καστρί δεν θα ακούσετε άλλο ήχο εκτός από εκείνον των κυμάτων και της μηχανότρατας. Το καλοκαίρι η παραλία στο Καστρί είναι ιδανική για wind surfing. Η παραλία του Μουρτιά και το χωριό Λύρι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τον Κατηγιώργη.πηγή: fantarines.2forum.biz

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...