Καταδυτικά αξιοθέατα στο Πήλιο

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

s20Εδώ θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τους διάφορους καταδυτικούς προορισμούς της σχολής καταδύσεων Τρίκερι, όπου πραγματοποιούνται διάφορα μαθήματα και εκδρομές καταδύσεων.

Καταδυτικά αξιοθέατα στο Πήλιο


Ναυάγιο “Καλή Τύχη”
Περιοχή: Αγία Κυριακή
Η βενζινάκατος “Καλή Τύχη” βυθίστηκε τον Ιούλιο του 1975. Το μήκος του είναι 114 πόδια ενώ το βαθύτερο σημείο του βρίσκεται στα 17 μέτρα. Αυτό το κάνει εξαιρετικά προσιτό ακόμα και σε αρχάριους αυτοδύτες που μπορούν να εκτελέσουν με ασφάλεια διεισδύσεις στα ανοιχτά αμπάρια του. Διατηρείται μέχρι σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση κι αυτό, σε συνδιασμό με το μικρό σχετικά βάθος του, το καθιστά ιδανικό για τους λάτρεις της υποβρύχιας φωτογραφίας.

Ύφαλος “Λευτέρης”
Περιοχή: Νότιο Πήλιο – Αιγαίο Πέλαγος
Ένας μικρός βράχος με τεράστια ιστορία. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, στάθηκε η αιτία να βυθιστούν τρεις τουλάχιστον τριήρεις των Περσών κατά την κάθοδό τους στην Ελλάδα, οπότε με διαταγή του Ξέρξη το 480 π.Χ χτίστηκε πάνω του ένα αλεώριο (ψηλός πύργος) για να εξασφαλίζει την ασφαλή ναυσιπλοοία στην περιοχή. Πρόκειται για την αρχαιότερη ανάλογη κατασκευή που έχει γίνει γνωστή μέχρι σήμερα (2,5 αιώνες πριν το φάρο της Αλεξάνδρειας), τμήματα της οποίας βρέθηκαν και ανελκύθηκαν με τη βοήθεια δυτών το 1928.
Οι καταδύσεις γύρω από τον ύφαλο προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Κάθετοι τοίχοι που χάνονται στο μπλε, λιβάδια από αμέτρητες γοργονίες, σύγχρονα ναυάγια και έντονη υποβρύχια ζωή συνθέτουν ένα υποβλητικό υποβρύχιο σκηνικό ικανό να συγκινήσει και τον πλέον έμπειρο αυτοδύτη.

Ναυάγιο “Βέρα”
Περιοχή: Νότιο Πήλιο – Αιγαίο Πέλαγος
Το φορτηγό πλοίο “Βέρα” προσάραξε στον ύφαλο Λευτέρη το φθινόπωρο του 2000. Λίγους μήνες αργότερα έσπασε στη μέση και βυθίστηκε. Σήμερα βρίσκεται βυθισμένο σε βάθος 25 μέτρων. Η πλώρη του στέκει σε όρθια θέση, ενώ η πρύμη του λίγο μακρύτερα ακουμπά στο βυθό με το πλάι της. Με το πέρασμα των χρόνων έχει γίνει φυσικό καταφύγιο θαλάσσιας ζωής. Το γεγονός αυτο σε συνδιασμό με τη μυστηριακή ατμόσφαιρα του ναυαγίου και το ιδανικό του βάθος, δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας αξέχαστης κατάδυσης για αυτοδύτες όλων των επιπέδων.

Αγία Βάσω
Περιοχή: Δίαυλος Τρίκερι
Άγια Βάσω την ονομάζουν οι ντόπιοι, είναι η ίδια μαγευτική, ερημική παραλία που αναφέρεται στους χάρτες Άγιος Βάτος. Ξεκινώντας την κατάδυσή μας σχεδόν από την ακτή, συναντάμε πολύ γρήγορα έναν κάθετο τοίχο ο οποίος καταλήγει σταδιακά στα 23 μέτρα. Οι πιο έμπειροι αυτοδύτες μπορούν να συνεχίσουν βαθύτερα κατεβαίνοντας ένα ακόμα σκαλοπάτι που καταλήγει σε βάθος 35 και πλέον μέτρων. Μεγάλες τρύπες στη βάση του τοίχους, βράχοι που σχηματίζουν θόλους, εντυπωσιακά μονόπετρα, συνθέτουν ένα συναρπαστικό υποβρύχιο τοπίο. Αντικείμενα που πλέον έχουν ενσωματωθεί στο υπέδαφος μαρτυρούν ότι η περιοχή υπήρξε ναυτικό πέρασμα από τα αρχαία κιόλας χρόνια.

πηγή: www.divingpelion.gr

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...