Ιππικός-Φυσιολατρικός Όμιλος Μηλεών

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΧΡΗΣΙΜΑ

Ο Ιππικός-Φυσιολατρικός Όμιλος Μηλεών (Ι.Φ.Ο.Μ) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2006 από άτομα που αγαπούν τα άλογα, τη φύση, τις παραδόσεις, τα ήθη τα έθιμα, τη φύση και το περιβάλλον.
Η πρόταση για τη δημιουργία του Ι.Φ.Ο.Μ ανήκε στον Θανάση Βήτο και τη Φωτεινή Παταβούκα, ένα ζευγάρι που εδώ και 16 χρόνια ασχολείται με την εκτροφή των ελληνικών αλόγων (ράτσας Πίνδου), με ένα χαρακτηριστικό το αραβάνι. Παρέσειραν και άλλους φίλους, που κι αυτούς τους χαρακτηρίζει η αγάπη για το άλογο, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον συγκεκριμένο όμιλο. «Σκοπός μας να αποκατασταθεί η διαταραγμένη σχέση του ανθρώπου με τη φύση» Στόχος του Ι.Φ.Ο.Μ είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους κυρίως των αστικών κέντρων, αλλά και ευρύτερα, να γνωρίσουν τα άλογα, αλλά και να έρθουν σε επαφή με έναν γνήσιο και αυθεντικό τρόπο ζωής, κοντά στη φύση. Με άλλα λόγια, ο όμιλος προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σπασμένη αλυσίδα μεταξύ ανθρώπου και φύσης, ανθρώπου και αλόγου ειδικότερα. Επειδή, όπως γνωρίζουμε, η σχέση του ανθρώπου με τα άλογα διαταράχτηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, σκοπός του Ι.Φ.Ο.Μ να επιτελέσει αυτή την ωραία αποστολή, αυτόν τον ευγενή σκοπό. Τους ανθρώπους που η καθημερινότητα κυριολεκτικά τους σκοτώνει, προσπαθούμε να τους χαρίσουμε ευχάριστες στιγμές μέσα στη φύση, σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πριν από πολλά χρόνια σε αυτή την περιοχή βρίσκονταν οι κένταυροι, άρα συνεχίζουμε μια παράδοση αιώνων. Ο κόσμος όχι μόνο δείχνει ενδιαφέρον για τις δραστηριότητές μας, αλλά είναι ενθουσιασμένοι επειδή έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με κάτι τόσο όμορφο, όπως είναι το άλογο, η ιππασία, η βόλτα σε βουνό και θάλασσα. Ειδικά τα παιδιά ξετρελαίνονται όταν τα φέρνουν οι γονείς τους για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του Ι.Φ.Ο.Μ για να ιππεύσουν.

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...