Εκχυλίσματα του καρπού σορβιά κατά του διαβήτη

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΥΠΟΥ, ΧΡΗΣΙΜΑ

sorbus_aucuparia_fruchtΕκχυλίσματα του καρπού του φυτού σορβιά αναστέλλουν τα δυσμενή συμπτώματα του διαβήτη σε διπλάσιο ποσοστό από τα αντίστοιχα φάρμακα. Το παραπάνω τουλάχιστον δείχνουν μέχρι στιγμής οι έρευνες που διεξάγονται για τη δράση του φυτού, το οποίο μπορεί να συναντήσει κανείς σε πολλές περιοχές του Πηλίου και φυσικά όχι σε οργανωμένες καλλιέργειες.
Όσοκι αν φαίνεται υπερβολικό, στο Πήλιο ευδοκιμούν σήμερα περισσότερα από χίλια είδη φυτών ήμερης και άγριας βλάστησης. Μερικά από αυτά υπάρχουν μόνο στο Πήλιο, ενώ τα περισσότερα τα συναντάμε σε όλα σχεδόν τα βουνά της Ελλάδας. Ένα από αυτά, άγνωστο σε πολλούς αλλά με άκρως ενδιαφέρουσες ιδιότητες, είναι η σορβιά. Ειδικότερα, συναντάμε σήμερα δέντρα στην περιοχή της «Μονής Σορβιάς», στον Άγιο Λαυρέντιο καθώς και διάσπαρτα δέντρα σε όλο το Πήλιο.

Ευδοκιμεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα σε ορεινές περιοχές με υψόμετρο 800-1.000 μέτρων, ενώ πλέον οι επιστήμονες τη συνδέουν με τις θεραπείες κατά του διαβήτη. Η σορβιά η οικιακή αποκαλύπτει τα κάλλη της και δηλώνει δένδρο φαρμακευτικό και πολλά υποσχόμενο.Δέντρο με ύψος το πολύ 15 μέτρα ή θάμνος. Η κόμη του είναι αραιή και τα κλαδιά του κάπως αποκλίνουν. Τα φύλλα του είναι που το φθινόπωρο γίνονται κίτρινα. Είναι απλά πτεροειδή. Την άνοιξη έχει λευκά άνθη και το φθινόπωρο κόκκινους καρπούς σε μεγάλες ταξικαρπίες. Δέντρο φυλλοβόλο ύψους 15- 20 μέτρα . Παράγει ραγοειδείς καρπούς που όταν ωριμάσουν έχουν κίτρινο χρώμα με κόκκινες παρειές και είναι φαγώσιμοι. Είναι απαιτητικό είδος και αναπτύσσεται σε βαθιά νωπά και πλούσια σε θρεπτικές ύλες εδάφη.
Ανήκει στά φωτόφιλα είδη με εξαίρεση τα νεαρής ηλικίας δέντρα που δίχνουν να αντέχουν περισσότερο στη σκιά.
Είναι είδος της Νότιας Ευρώπης, Β. Αφρικής και Μ Ασίας , στην σχεδόν παντού μέσα στα δάση.
περισσότερα στο www.taxydromos.gr

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags:

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...