Αξιοθέατα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις Μηλιές Πηλίου

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

milies-216Οι Μηλιές είναι ένα χωριό όπου οι επισκέπτες του Πηλίου, πρέπει να το γνωρίσουν.  Προσφέρει στιγμές μοναδικής ομορφιάς και την φημισμένη πηλιορείτικη φιλοξενίας. Στις Μηλιές Θα βρείτε πολλά αξιοθέατα  καθώς και μέρη πανέμορφα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά από αυτά…

-Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών όπου φυλάσσονται πάνω από 3.500 χιλιάδες τόμοι σπάνιων βιβλίων, χειρόγραφα, επιστολές, όργανα διδασκαλίας της Μηλιώτικης σχολής καθώς και η σημαία της επανάστασης που ύψωσε ο Άνθιμος Γαζής.

-Το σιδηροδρομικό σταθμό του Μουτζούρη και τη σιδερένια γέφυρα, τεχνολογικό επίτευγμα των αρχών του 20ου αιώνα, κατασκευής Εβαρίστο Ντε Κίρικο. Κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, το μνημείο των πεσόντων.
Η περιοχή του σταθμού αποτελεί σήμερα μία από τις ωραιότερες περιοχές του χωριού και προσφέρεται για σχετικά εύκολη πεζοπορία – παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές, σε ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς. Τα κτίρια του σταθμού είναι πλέον καλοδιατηρημένα, ενώ έχει ανασκευαστεί και ο κυκλικός δίσκος αναστροφής της ατμομηχανής, στο τέλος του δρομολογίου, έτσι ώστε να ξαναπάρει κατεύθυνση προς τα Λεχώνια η σχετική διαδικασία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και η ολοκλήρωσή της απαιτεί και την συμμετοχή των επιβατών δεν θα πρέπει να την χάσετε με κανένα τρόπο.

Το Λαογραφικό Μουσείο, μια σημαντική λαογραφική συλλογή για τη λαϊκή τέχνη, τις φορεσιές και τα παραδοσιακά επαγγέλματα. Το Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται σήμερα στο ισόγειο του Δημαρχείου, λίγα μέτρα από την πλατεία του χωριού, καθώς ανηφορίζουμε τον δρόμο προς την Βυζίτσα, και λειτουργεί υπό την ευθύνη του Δήμου Μηλεών. Κατά την περίοδο από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 π.μ. – 2.30 μ.μ. και από 6.00 μ.μ – 9.00 μ.μ. Κατά την περίοδο από 16 Σεπτεμβρίου μέχρι 14 Ιουνίου λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00 π.μ. – 5.00 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24230 86602.

-Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, την τρίκλιτη βασιλική εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (1725) και την σκεπαστή Κρήνη «Μούσγα» του 1888

Το Ναό των Παμμέγιστων Ταξιαρχών & Αγίων Πάντων με τις κατασκευαστικές καινοτομίες και την πολύ ιδιαίτερη αγιογράφηση. Αποτελεί το παλαιότερο και σημαντικότερο κτίσμα του χωριού, και έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία. Η ακριβής χρονολογία κατασκευής της είναι άγνωστη, όπως άγνωστος είναι τόσο ο σχεδιαστής / κατασκευαστής της, όσο και ο αγιογράφος που κατασκεύασε τις αγιογραφίες και φιλοτέχνησε το ιερό τέμπλο της. Ωστόσο, επιγραφή πάνω από την πλαινή της πύλη μας πληροφορεί ότι. ανακαινίστηκε το 1741.

Το Ναό του Αγίου Νικολάου όπου βρίσκονται οι τάφοι των 3 Διδασκάλων του Γένους, Άνθιμου Γαζή, Γρηγορίου Κωνσταντά και Δανιήλ Φιλιππίδη. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Νεομάρτυρα κατασκευάστηκε με δωρεά και φροντίδα της Μηλιώτισσας Άννας Φαραντάτου, διαθέτει μία καταπληκτική θέα σχεδόν προς ολόκληρο το χωριό, προς τις γύρω πλαγιές του βουνού, αλλά και προς σχεδόν ολόκληρο τον Παγασητικό.

Τα ξωκλήσια του Αγίου Χαράλαμπου, του Αγίου Αθανασίου του εν Άθω ανάμεσα στις Μηλιές και τη Βυζίτσα, το αφιερωμένο στο “Εν Χώναις Θαύμα” του Ταξιάρχη Μιχαήλ μετά τη σιδερένια γέφυρα των σιδηροδρομικών γραμμών, το εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος, της Αγίας Μαρίνας, το αφιερωμένο στο Γενέσιον του Ιωάννου Προδρόμου και την Αποτομή της Κεφαλής του Προδρόμου αλλά και το παλιό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου επίσης στα ανατολικά.


Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...