O Ξενώνας Δόκανα στις Πινακάτες Πηλίου

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΔΙΑΜΟΝΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΗΛΙΟ

Τα Δόκανα είναι ένα σύγχρονο κτήριο που άρχισε να κατασκευάζετε το 2000. Βρίσκεται στο κέντρο του χωρίου ακριβώς δίπλα στην πλατεία ή παζάρι κατά την τοπική διάλεκτο. Η επιβλητική του μορφή δείχνει να θέλει να παλέψει με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας. Ο ξενώνας διαθέτει 7 δωμάτια συνολικά ( 4 δίκλινα στον πρώτο όροφο, 2 δίκλινα και μία τετράκλινη σουίτα στο δεύτερο όροφο). Προσφέρει σε κάθε δωμάτιο πρωινό, wc, τηλέφωνο, ψυγείο, ηλεκτρικό σίδερο, σεσουάρ για τα μαλλιά, mini bar. Eπίσης διαθέτει snack bar, parking, room service και 2 κοινόχρηστους χώρους με τζάκι.
Το όνομα του ίσως σας προκαλεί εντύπωση αλλά αποτελεί κι αυτό ένα μεγάλο κομμάτι της Ιστορίας των Πινακατών. Δόκανα ή Μάνα ονομάζεται μία από τις πολλές πηγές, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα ανατολικά του χωριού και δίνει απλόχερα πολύ και παγωμένο νερό. Κατά την παράδοση ονομάζεται Δόκανα από τα δόκανα (παγίδες) που έστηναν εκεί οι ντόπιοι για να παγιδέψουν αλεπούδες και άλλα αγρίμια τα οποία κατέβαιναν μέχρι την πηγή . Κατά την Μυθολογία οι Κένταυροι αγαπούν ιδιαίτερα τα μέρη όπως ή πηγή «τα Δόκανα». Η διαδρομή μέχρι την πηγή είναι μία πρόταση απολαυστική αφού κανείς μπορεί να απολαύσει την ατελείωτη ηρεμία της φύσης και την δροσιά των πεύκων , των πλατανιών και των υπόλοιπων άγριων δέντρων που σε συνοδεύουν σε όλη τη διαδρομή. Η απόσταση από την κοντινότερη παραλία τα Καλά Νερά ή την Κορώπη ( Μπούφα στην τοπική διάλεκτο) είναι 20 λεπτά και περίπου 40 λεπτά για του λάτρεις του Αιγαίου οι παραλίες Πρόπαν ή Καλαμάκι, Συκής, Πάλτση & Μελανί. Ο συνδυασμός διακοπών σε θάλασσα και βουνό γίνεται εύκολος με τη διαμονή στις Πινακάτες.
Τηλ.: 24230-86180, 210 6644318, 6977237765
web site : www.tadokana.gr

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

One Response to “O Ξενώνας Δόκανα στις Πινακάτες Πηλίου”

 1. Χ.Χατζηιωάννου says:

  Είχαμε την τύχη,με ένα φιλικό ζευγάρι,να μείνουμε(26-06-2010} για μια βραδιά-κρίμα που δεν είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας- στον πανάμορφο ξενώνα “Δόκανα¨’ του κυρίου Αποστόλη και της κυρίας Μαρίας.
  Ισχυρίζομαι ότι είχαμε την τύχη διότι απολαύσαμε τη γραφικότητα του χωριού Πινακάτες και της γύρω περιοχής, κυρίως όμως την πραγματική φιλοξενία αυτών των δυο ανθρώπων. Το κόστος διαμονής το ελάχιστο δυνατό.
  Ο Αποστόλης εκτός απο το ενδιαφέρον του για τη δουλειά του, τα χόμπυ του(υποβρύχιες καταδήσεις-ψάρεμα και άλλα} ενδιαφέρεται έντονα να μάθει περισσότερα για την καταγωγή και την ιστορία των κατοίκων του χωριού του. Δυστυχώς όσο και να έψαξα, κυρίως στο internet,δε μπόρεσα να βρώ κάτι σχετικό.
  Παράκληση του Αποστόλη και δική μου, όποιοι γνωρίζουν κάποιες πληροφορίες για την προέλευση και την ιστορία των κατοίκων του χωριού του ας κάνει τον κόπο να τον ενημερώσει.
  Ευχαριστώ
  Χ.Χατζηιωάννου

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

  Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

  View Results

  Loading ... Loading ...