Aρχοντικό Καλλιστώ Μακρινίτσα Πηλίου

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΔΙΑΜΟΝΗ, ΔΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΟ

Στο κεντρικό Πήλιο βρίσκεται η πασίγνωστη κοινότητα της Μακρινίτσας. Απέχει μόλις 16 χλμ. από τον Βόλο και είναι σχεδόν δίπλα στην Πορταριά. Έχει δε υπέροχη θέα τόσο στη μεγαλούπολη της Μαγνησίας όσο και στον Παγασητικό Κόλπο που την αγκαλιάζει. Η Μακρινίτσα είναι χτισμένη κλιμακωτά στην πλαγιά του βουνού με το χαμηλότερο σημείο της να είναι σε 350μ. υψόμετρο. Το 1991 στην προνομιούχα συνοικία Κακουνά στα 800μ. υψόμετρο η οικογένεια Μητράκη, έχτισε ένα υπέροχο εξοχικό. Εδώ χαίρονταν ανέμελα Σαββατοκύριακα έχοντας το πλεονέκτημα της φύσης. Μετά 18 χρόνια λειτουργεί πλέον σαν ξενώνας με την επωνυμία Αρχοντικό Καλλιστώ. Ένα εξοχικό “σχεδόν σαν δικό σας” ιδανικό για εσάς και την παρέα σας !!
Ένα καταφύγιο για όποιον επιθυμεί να αποδράσει από τον αστικό τρόπο ζωής και να νιώσει την απαράμιλλη ομορφιά κάθε εποχής. Σ’ ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον με σεβασμό στην πηλιορείτικη παράδοση και αρχιτεκτονική. To Aρχοντικό Καλλιστώ χτισμένο μέσ’ στο πράσινο του βουνού. Η θέα από την αυλή-μπαλκόνι του σπιτιού καθηλώνει και τον πιο πολυταξιδεμένο αναζητητή ιδιαίτερων φυσικών τοπίων· θάλασσα, ορίζοντας για να απολαμβάνετε μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, γαλάζιο και λευκό.
Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από τη Μυθολογία. Η νύμφη Καλλιστώ συντρόφευε τη θεά Άρτεμη στο κυνήγι. Την ερωτεύτηκε ο Δίας από τον οποίο απόκτησε τον Αρκάδα. Μεταμορφωμένη σε αρκούδα από την Άρτεμη, επειδή ως νύμφη δεν διαφύλαξε την παρθενία της, κινδύνεψε να σκοτωθεί από τον γιό της στο κυνήγι. Τότε ο Δίας τους έφερε και τους δυο στον ουρανό, όπου αποτέλεσαν τον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στο βουνό των Κενταύρων σ’ ένα από τα ομορφότερα τοπία της χώρας όπου έχετε τη δυνατότητα να ασχοληθείτε με πολλαπλές δραστηριότητες. Ιδανικό το περπάτημα στα πλακόστρωτα καλντερίμια του χωριού, ανάμεσα σε παραδοσιακά σπίτια και αρχοντικά, αλλά και στην κεντρική πλατεία του Αϊ-Γιάννη με τα αιωνόβια πλατάνια. Εδώ θα δείτε το ομώνυμο εκκλησάκι (1806) με την περίφημη κρήνη με τις τέσσερις χάλκινες λεοντοκεφαλές, την αποκαλούμενη “Αθάνατο νερό” (1809). Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τις εκκλησίες της Παναγίας (1767), του Αγίου Αθανασίου (1792), του Αγίου Νικολάου (1787), του Αγίου Γεωργίου (1795), της Μεταμόρφωσης (1797), της Αγ. Τριάδας, που το 1836 διακοσμήθηκε από το λαϊκό ζωγράφο Παγώνη, το μοναστήρι του Αγ. Γερασίμου (1792) και τέλος ο επιβλητικός ναός της Αγ. Μαγδαληνής στην Κουκουράβα (1802). Στην Κουκουράβα επίσης, που είναι η κάτω συνοικία της Μακρινίτσας, θα δείτε τον Μεσαιωνικό πύργο του Σκοτεινιώτη, παλιά δροτριβεία και βυρσοδεψεία μέσα στην καταπράσινη ρεματιά…
Τηλ.: 24210- 32.913
web site: www.arxontikokallisto.gr


Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...