Πεζοπορικές διαδρομές Πηλίου (Χάνια – Ζαγορά)

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Τα Χάνια είναι ένα πολύ καλό σημείο για το ξεκίνημα της διαδρομής γιατί είναι το ψηλότερο σημείο του δρόμου Βόλου- Ζαγοράς. Για τα Χάνια υπάρχουν 4 δρομολόγια του ΚΤΕΛ από το Βόλο. Το ξεκίνημα της διαδρομής γίνεται από το ξενοδοχείο Πηλέας, σε υψόμετρο περίπου 1200 μέτρα. Θα χρειαστείτε περίπου 3 ώρες για να φτάσετε στη Ζαγορά.

 • Στο πίσω μέρος του Πηλέα, ανάμεσα στο ξενοδοχείο και ένα μικρό γήπεδο, ξεκινά αγροτικός δρόμος ο οποίος διακλαδίζεται. Ακολουθούμε το δεξί κλάδο.
 • Ο δρόμος στενεύει, γίνεται καλντερίμι και περνά πάνω από ένα ρέμα.
 • Στη συνέχεια ενώνεται με άλλο αγροτικό δρόμο που έρχεται από τα αριστερά και ξαναγίνεται καλντερίμι. Στο σημείο αυτό υπάρχει και η χαρακτηριστική κίτρινη ταμπέλα της σήμανσης. Στο Πήλιο συναντάμε συχνά τέτοιες ταμπέλες, δυστυχώς όμως μόνο στο ξεκίνημα των διαδρομών… Προφανώς όποιος τις έβαλε δεν πίστευε ποτέ ότι κάποιος θα ήθελε να πάει με τα πόδια από τα Χάνια στη Ζαγορά.
 • Συναντάμε ασφαλτόδρομο και για να ξαναβρούμε το μονοπάτι ακολουθούμε την άσφαλτο λίγο αριστερά.
 • Στο σημείο όπου διακλαδίζονται 4 μονοπάτια, ακολουθούμε εκείνο που πηγαίνει παράλληλα με τη γραμμή της ΔΕΗ.
 • Συνεχίζοντας, το καλντερίμι συναντά τον ασφαλτόδρομο δέκα ακόμη φορές. Αυτό γίνεται γιατί ο δρόμος κατηφορίζει με φουρκέτες. Σε όλες τις συναντήσεις με τον ασφαλτόδρομο, ξαναβρίκουμε το καλντερίμι περπατώντας αριστερά στην άσφαλτο, άλλες φορές λίγο και άλλες πολύ. Στην 6η συνάντηση θα βρείτε βρύση, μεταξύ 8ης και 9ης υπάρχει καθίζηση (προσοχή!), ενώ μεταξύ 9ης και 10ης το υπάρχει πυκνή βλάστηση από φτέρες.
 • Στη 10η (και τελευταία) συνάντηση με την άσφαλτο βρίσκουμε βαδίζοντας αριστερά την εκκλησία του προφήτη Ηλία. Εκεί υπάρχει βρύση και υπόστεγο για ξεκούραση.
 • Συνεχίζοντας στην άσφαλτο, συναντάμε αγροτικό δρόμο δεξιά τον οποίο ακολουθούμε βαδίζοντας μέσα σε κτήματα με μηλιές.
 • Στην επόμενη διακλάδωση, όπου υπάρχει παλιό σπίτι, ακολουθούμε το δεξί κλάδο.
 • Στο τέλος του δρόμου στρίβουμε δεξιά και ακολουθώντας τον αγροτικό δρόμο βγαίνουμε στην άσφαλτο.
 • Από το σημείο αυτό κατηφορίζουμε ακολουθώντας την άσφαλτο μέχρι τη Ζαγορά, περπατώντας 1.5 ώρες περίπου ακόμα. Τόσο στους χάρτες όσο και στο βιβλίο του Ν. Χαρατσή, φαίνεται να υπάρχει συντομότερη διαδρομή που ακολουθεί το καλντερίμι μετά τον προφήτη Ηλία και για μια απόσταση 2 χλμ περίπου. Δε μπορέσαμε να την ακολουθήσουμε αφ’ ενός γιατί πίσω από τον προφήτη Ηλία το καλντερίμι έχει κλείσει από οργιώδη βλάστηση και αφ΄ετέρου δε βρήκαμε κάποια ταμπέλα που να μας οδηγήσει σε αυτό αργότερα. Επειδή η πορεία στην άσφαλτο είναι μάλλον άχαρη, μπορείτε από τον προφήτη Ηλία να συνεχίσετε και με λεωφορείο για τη Ζαγορά.

To υλικό που παρουσιάζεται εδώ είναι μια ευγενική παραχώρηση του Λίνου Παπαχρήστου


Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

  Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

  View Results

  Loading ... Loading ...