Πεζοπορία στο Πήλιο (Χορευτό – Αγ. Ιωάννης – Νταμούχαρη)

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Το Πήλιο είναι ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας, με ένα τεράστιο δίκτυο μονοπατιών (πάνω από 500 χλμ συνολικά!), εκπληκτικές παραλίες, πυκνή βλάστηση και πολλά νερά. Το μοναδικό αυτό μέρος συνδυάζει με τον ιδανικότερο τρόπο το βουνό με τη θάλασσα.

 • Ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο του Χορευτού προς το Λιμάνι. Από εκεί ξεκινά απότομα ανηφορικός ασφαλτόδρομος ο οποίος μετά από 2 χλμ περίπου βγάζει στη Μακρυρράχη. Η διαδρομή είναι μάλλον άχαρη και εξ’ ολοκλήρου σε άσφαλτο.
 • Όταν βγούμε στον κεντρικό δρόμο της Μακρυρράχης, κάνουμε αριστερά και κατευθυνόμαστε προς το χωριό Ανήλιο και τον Αγ. Δημήτριο. Και αυτή η διαδρομή είναι σε άσφαλτο αλλά όχι τόσο ανηφορική.
 • Ακολουθώντας της άσφαλτο που κατηφορίζει προς τον Άγιο Δημήτριο και έχοντας μόλις αφήσει τη μάντρα της εκκλησίας στα αριστερά μας, πάνω σε μια στροφή του δρόμου ξεκινά ευθεία μπροστά μας τριμεντόδρομος που στο κέντρο του έχει πέτρες πηλίου. Το δρόμο αυτο ακολουθούμε.
 • Ο δρόμος αυτός καταλήγει σε άλλο τον οποίο ακολουθούμε αριστερά.
 • Ο δρόμος καταλήγει και πάλι σε άλλον όπου και κάνουμε αριστερά. Συνεχίζοντας ευθεία καταλήγουμε στην άσφαλτο, όπου και κάνουμε δεξιά. Μετά την πρώτη στροφή του δρόμου, φεύγει στα δεξιά μας μονοπάτι. Μετά από λίγο συναντάμε διασταύρωση όπου και ακολουθούμε τον αριστερότερο κλάδο.
 • Ξαναβγαίνουμε στο δρόμο και κάνουμε δεξιά. Πάνω στη στροφή φεύγει μονοπάτι ευθεία το οποίο και ακολουθούμε. Καθώς κατηφορίζει γίνεται απότομο και με σκαλιά καταλήγει στην άσφαλτο. Εκεί κάνουμε αριστερά.
 • Σε λίγο συναντάμε στα δεξιά μας το μονοπάτι και το ακολουθούμε. Μετά από λίγο το μονοπάτι έχει καταστραφεί από κατολίσθιση αλλά παρακάμπτουμε το επικίνδυνο κομμάτι ακολουθώντας τσιμενταύλακα. Μετά από λίγο το μονοπάτι κατηφορίζει και πάλι με σκαλιά προς τσιμεντόδρομο.
 • Ακολουθούμε τον τσιμεντόδρομο δεξιά κι καταλήγουμε στην άσφαλτο. Εκεί κάνουμε δεξιά και περπατάμε στην άσφαλτο. Στις κατασκηνώσεις κάνουμε δεξιά περνώντας μεταλλική γέφυρα. Κάνοντας δεξιά καταλήγουμε στην αμμουδιά Παπά-Νερό.
 • Από το άλλο άκρο της αμμουδιάς ακολουθούμε μονοπάτι, αρχικά σε κακή κατάσταση, το οποίο ανηφορίζει πολύ απότομα και καταλήγει σε αγροτικό δρόμο. Εκεί κάνουμε δεξιά.
 • Καταλήγουμε και πάλι σε αγροτικό δρομο όπου κάνουμε αριστερά. Καταλήγοντας στην άσφαλτο κάνουμε αριστερά.
 • Ακολουθώντας της άσφαλτο φτάνουμε σε μικρή πλατεία. Κάτω από αυτή είναι ο ταρσανάς της Νταμούχαρης. Συνεχίζοντας στην ίδια ευθεία με την άσφαλτο, ακολουθούμε καλντερίμι που περνά μέσα από τον οικισμό της Νταμούχαρης και καταλήγει στην παραλία.

Κάντε κλίκ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε ένα πρόχειρο σκαρίφημα της διαδρομής από τον Αγ. Δημήτριο στη Νταμούχαρη.

To υλικό που παρουσιάζεται εδώ είναι μια ευγενική παραχώρηση του Λίνου Παπαχρήστου

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

  Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

  View Results

  Loading ... Loading ...