Πήλιο Διαδρομή: Άφησσος – Τσαγκαράδα – Μακρινίτσα – Βόλος – Άφησσος

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΟΔΙΚΩΣ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Περνώντας από τις Μηλιές, τη Λαμπινού με τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, το γαλήνιο τοπίο και την υπέροχη παραλία και το Ξουρίχτι σε μια διαδρομή με πολλές στροφές, φτάνετε στην Τσαγκαράδα.
Η Τσαγκαράδα είναι ένα ορεινό και πανέμορφο χωριό από τα πιο γνωστά του Πηλίου. Περπατώντας στα πλακόστρωτα καλντερίμια του χωριού, θα συναντήσετε μαρμάρινες βρύσες με δροσερές πηγές, παλιά αρχοντικά, φυσικά ξέφωτα με υπέροχη θέα και πετρόχτιστα τοξωτά γεφύρια. Είναι ένα χωριό με εντυπωσιακές Βυζαντινές εκκλησίες, πλατανοσκέπαστες πλατείες και πανέμορφα αρχοντικά, που όλα μαζί συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα.
Στην πλατεία του χωριού θα δείτε τον γέρο – πλάτανο που είναι 1000 χρόνων και θα δροσιστείτε στη σκιά που προσφέρει.
Με κατεύθυνση τον Κισσό συναντάτε το γραφικό χωριό Μούρεσι, που και αυτό έχει παλιά αρχοντικά και πολλές πηγές.
Ο Κισσός είναι ορεινό χωριό που προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να απολαύσουν στις διακοπές τους τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα, καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση σε πανέμορφες και γνωστές παραλίες του Πηλίου όπως ο Άγιος Ιωάννης, Παπά Νερό και Πλάκα.
Η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας είναι Βυζανατινή βασιλική και θα σας εντυπωσιάσει με τον ωραίο της διάκοσμο και τα εκθέματα του εκκλησιαστικού της μουσείου, με παλιές εικόνες, άμφια και θρησκευτικά κειμήλια. Βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, είναι από τις σημαντικότερες βασιλικές και αποκαλείται το στολίδι του Πηλίου.
Μετά τον Κισσό με κατεύθυνση τα Χάνια, οδηγούμε μέσα από τα χωριά Άγιος Δημήτριος, Ανήλιο και Μακρυράχη. Στα βορειο ανατολικά βρίσκεται η πανέμορφη Ζαγορά που είναι γνωστή για τα μήλα και τα φρούτα της.
Τα Χάνια είναι ορεινό χωριό που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1200 μ. Πολύ κοντά βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες που οι οργανωμένες εγκαταστάσεις του προσφέρονται για χειμερινά sports. Από αυτό το σημείο του Πηλίου έχετε την ευκαιρία κάνοντας σκι να απολαύσετε μια μοναδική πανοραμική θέα, από αριστερά στον Παγασητικό κόλπο και από δεξιά στο Αιγαίο Πέλαγος.
Η Πορταριά και η Μακρινίτσα είναι από τα πιο γνωστά χωριά του Πηλίου με σπουδαία ιστορία και ένδοξο παρελθόν, που είναι αποτυπωμένες στα μνημεία και τα παλιά αρχοντικά τους. Η Μακρινίτσα είναι γνωστή ως το Μπαλκόνι του Πηλίου και από την πλατεία του χωριού με τα πλατάνια απολαμβάνοντας το καφέ σας θα θαυμάσετε την υπέροχη θέα στο Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο.
Μέσω Βόλου την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο επιστρέφουμε στην Άφησσο. Ο Βόλος είναι χτισμένος στη θέση της αρχαίας πόλης Ιωλκός πατρίδα του Ιάσονα και της Αργοναυτικής εκστρατείας. Σήμερα είναι μια σύγχρονη πόλη που σφύζει από ζωή και αποτελεί σημαντικό εμπορικό και τουριστικό κέντρο της Ελλάδας, ενώ το λιμάνι του είναι συνδετικός κρίκος με τα λιμάνια της Ευρώπης και της Ασίας.
Περιδιαβαίνοντας την όμορφη πόλη μη παραλείψετε να επισκεφθείτε το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο και τα εντυπωσιακά νεοκλασικά κτίρια όπως εκείνο που στεγάζει το Δημαρχείο της πόλης.πηγή:Melitsa fantarines.2forum.biz

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...