Διαδρομές Πήλιο Μονοπάτια Διακοπές Πήλιο- Άνω Λεχώνια – Άφησσος

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΟΔΙΚΩΣ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Κατευθυνόμενοι μέσω Κορώπης θα φτάσετε σε ένα από τα γνωστότερα χωριά του Πηλίου με αυθεντική ατμόσφαιρα και σπουδαία ιστορία. Στην ιστορική εκκλησία των Πανμεγίστων Ταξιαρχών που χτίστηκε το 1741 ξεκίνησε η επανάσταση κατά του Οθωμανικού ζυγού. Σε αυτή την εκκλησία θα θαυμάσετε τις εντυπωσιακές αγιογραφίες και ιστορικά και θρησκευτικά κειμήλια. Η βιβλιοθήκη του χωριού είναι από τις παλιότερες τουτ Πηλίου και διαθέτει περίπου 10.000 βιβλία, παλιά συγγράμματα και σπάνιες εκδόσεις. Στα τέλη του 19ου αιώνα κατασκευάστηκε η σιδηροδρομική γραμμή που συνέδεε τις Μηλιές με το Βόλο, ενισχύοντας την οικονομική άνθηση των Μηλεών και του Πηλίου γενικότερα.
Το ατμοκίνητο τραίνο του Πηλίου ο Μουντζούρης, πραγματοποιεί και πάλι τα ταξίδια του παρελθόντος, αυτή τη φορά όμως σε τουριστικές διαδρομές, που περνούν ανάμεσα σε υπέροχα τοπία μοναδικής ομορφιάς και γραφικά χωριά. Τα δρομολόγια του τραίνου πραγματοποιούνται μόνο Σαββατοκύριακα και αργίες.
Σε μερικά χιλιόμετρα απόσταση βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου η Βυζίτσα. Γραφικό χωριό με πλακόστρωτα καλντερίμια, μαρμάρινες βρύσες και εντυπωσιακά αρχοντικά που στέκουν αγέρωχα στο πέρασμα του χρόνου.
Περνώντας μέσα από τις Πινακάτες θα φτάσετε στον Άγιο Γεώργιο που είναι από τα πιο γραφικά χωριά του Πηλίου, χτισμένο ανάμεσα σε δύο βουνοκορφές που προσφέρει υπέροχη θέα στον Παγασητικό κόλπο. Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το γυναικείο μοναστήρι των Πανμεγίστων Ταξιαρχών και το Μουσείο Τέχνης όπου εκτίθενται έργα του γλύπτη Νικόλα.
Η διαδρομή από τα Άνω Λεχώνια στην Άφησσο περνάει μέσα από υπέροχα τοπία όπου κυριαρχούν τα οπωροφόρα δέντρα και πολύχρωμα λουλούδια. Για το λόγο αυτό τα Άνω και Κάτω Λεχώνια αποκαλούνται οι Κήποι της Εδέμ.
Στο δρόμο της επιστροφής για Άφησσο, συναντάμε δύο χωριά που πρέπει να αναφέρουμε τα Καλά Νερά που είναι πανέμορφο τουριστικό θέρετρο και τη Κάτω Γατζέα, ένα γραφικό χωριό που διαθέτει οργανωμένο κάμπινγκ.
Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει θαλασσινούς μεζέδες και τσίπουρο στα παραθαλάσσια ουζερί και ψαροταβέρνες, ενώ η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα είναι ιδανική για ξεκούραση και χαλάρωση.πηγή:Melitsa fantarines.2forum.biz

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...