Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας στο ορεινό χωριό Κισσός

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Πήλιο είναι από τις πιο όμορφες και αγαπημένες περιοχές της Ελλάδας. Είναι το μέρος όπου συνυπάρχουν οι μύθοι και η ιστορία, ενώ η φύση συνδυάζει το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο δημιουργώντας πανέμορφα τοπία. Κάθε γωνιά του Πηλίου αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές και εξερευνήσεις και έχει να προσφέρει πολλά στους επισκέπτες που αναζητούν ηρεμία αλλά και διασκέδαση. Χτισμένο σε υψόμετρο 520 μ βρίσκεται το ορεινό χωριό Κισσός. Περιτριγυρισμένο από φυσικές ομορφιές, προσφέρει μαγευτική θέα και διαμονή. Σ ‘ αυτό το χωριό βλέπεις την αρμονία και την ευλογία της φύσης. Βλέπεις τον Κισσό να τυλίγεται στα δέντρα, προσπαθώντας, λες να φτάσει στο ψηλότερο σημείο τους για να έρθει σ ‘ επαφή και επικοινωνία με τον Θεό. Στο χωριό αυτό είναι χτισμένος ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας. Χτισμένη σε ρυθμό Βασιλικής, είναι η πιο φημισμένη εκκλησία του Πηλίου. Είναι χτισμένη στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, που είναι τριγυρισμένη από φυσικές ομορφιές.
Εδώ ο επισκέπτης βλέπει την αρμονία της φύσης, με την όμορφη αρχιτεκτονική της εκκλησίας, το εντυπωσιακό καμπαναριό της, και το όμορφο συντριβάνι με νερό της πηγής στον αυλόγυρο της, πριν ακόμα προχωρήσει στο εσωτερικό της που είναι εξίσου εντυπωσιακό.Η εκκλησία εχει τρεις πλευρές στην σκεπή της και γι ‘ αυτό ανήκει στην αρχιτεκτονική κατηγορία “Τρίκλητος” Βασιλική. Στο εσωτερικό του ναού υπάρχουν τέσσερις τρούλοι – θόλοι (εσωτερικοί) οι οποίοι είναι διακοσμημένοι περίτεχνα και ζωγραφισμένοι από τον φημισμένο ζωγράφο Ιωάννη Παγώνη, ο οποίος φιλοτέχνησε ολες τις αγιογραφίες του ναού. Στον πρώτο τρούλο που βρίσκεται προς την έξοδο, αναπαριστάται η Αγία Μαρίνα και τριγύρω της είναι ζωγραφισμένες περιμετρικά του θόλου, σκηνές απο τον βίο της.
Στον δεύτερο τρούλο αναπαριστάται η Παναγία με ζωγραφισμένες επίσης περιμετρικά, σκηνές του βίου της. Ο τρίτος τρούλος απεικονίζει τον Παντοκράτορα. Στον τέταρτο τρούλο η αγιογραφία αναπαριστά τον Θεό με μορφή γέροντα. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι κανείς δεν γνωρίζει τη μορφή του Θεού, και δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτήν την εικόνα του ως γέροντα, γιατι είναι σαν να δεχόμαστε οτι είναι φθαρτή οντότητα. Αποδεχόμαστε αυτήν την εικόνα, γιατί αντιπροσωπεύει τη σοφία μιας οντότητας που έχει ζήσει και δει πολλά. Μόνο ο Μιχαήλ Άγγελος τόλμησε να αποδώσει αυτήν την εικόνα του Θεού στo έργο “Δημιουργία” του στην Capella – Sixtina.
αναδημοσίευση από: www.agiamarina-kissos.com


Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...