Ηλιοχόος – Η Σχολή της Απλής Ζωής

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Ο Ηλιοχόος-Η Σχολή της Απλής Ζωής οργανώνει από το 1993 ήπιες διακοπές σε συνδυασμό με μαθήματα-σεμινάρια στο Πήλιο. Τα προγράμματα του Ηλιοχόου έχουν θεραπευτικό, φυσιολατρικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Χαρακτηρίζονται απο λιτότητα, σοβαρότητα και εξαιρετικό περιεχόμενο. Μόνιμοι κάτοικοι του θρυλικού βουνού εδώ και πολλά χρόνια, σας προσκαλούμε σε μια καταπράσινη πλαγιά που φθάνει μέχρι την άμμο, για να μάθουμε απλές και πρακτικές τέχνες που έχουν στόχο την αρμονία, την αυτοθεραπεία και την εσωτερική αναζήτηση.
Κάτω από ελιές, πλατάνια και λεμονιές, διδάσκονται οι τεχνικές του κινέζικου Τσι Κούνγκ (Qigong-ήπιες ασκήσεις με κίνηση και σε ηρεμία), Tai-Chi-Chuan, ινδικής Yoga, ασκήσεις αναπνοής, θεραπευτικοί ήχοι, μασάζ, χαλάρωση, διαλογισμός κλπ. και γίνονται συζητήσεις με θέματα φιλοσοφικά, ποιότητας ζωής και καθημερινότητας όπου ανταλλάσσονται ελεύθερα απόψεις και εμπειρίες. Μαθαίνουμε πώς να παρατηρούμε απλά και άμεσα το σώμα μας, την αναπνοή μας, τον νού μας ή το παιχνίδι του φεγγαριού πάνω στη θάλασσα! Πρώτος στόχος είναι η αποτοξίνωση και η χαλάρωση στο σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο και μια πρώτη άμεση επαφή με το σώμα και τις λειτουργίες του. Ο επισκέπτης παροτρύνεται και μαθαίνει να ασκείται αποτελεσματικά και χωρίς εξωτερικά μέσα για την διατήρηση της ζωντάνιας, την βελτίωση της υγείας και την εναρμόνιση των συναισθημάτων. Τις ελεύθερες ώρες η θάλασσα μας καλεί για ένα δροσερό μπάνιο και η ομορφιά της φύσης να βαδίσουμε πάνω σε λιθόστρωτα μονοπάτια, ανέγγιχτα από τον χρόνο, που οδηγούν σε μοναχικές παραλίες, δροσερές πηγές και εγκαταλελειμμένα μοναστήρια, ή πάλι σε εσωτερικά μονοπάτια γνώσης του εαυτού. Φεύγοντας ο επισκέπτης παίρνει μαζί του τις όμορφες μνήμες και εμπειρίες των ομαδικών διακοπών, αλλά και την πρακτική γνώση των ασκήσεων, που μπορεί να προσαρμόσει και συνεχίσει στην καθημερινή του ζωή.
Φιλοδοξία του Ηλιοχόου είναι να σας προσφέρει ξέγνοιαστες και δημιουργικές διακοπές κι αυτό επιτυγχάνεται με όλα αυτά που βιώνουμε μαζί καθημερινά. Ο Ηλιοχόος δεν υιοθετεί κανένα θρησκευτικό ή φιλοσοφικό δόγμα. Δεν ακολουθεί κανένα συγκεκριμένο σύστημα ή αυθεντία. Ο επισκέπτης παροτρύνεται να βρει τον δάσκαλο μέσα του και να βαδίσει τον δικό του δρόμο. Μέσα σε μια ελεύθερη, γαλήνια και φιλική ατμόσφαιρα οι διακοπές αποκτούν ένα ασυνήθιστο περιεχόμενο αναζήτησης και ουσιαστικής επικοινωνίας. Ο Ηλιοχόος λειτουργεί τον Μάιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο, Οκτώβριο με Ευρωπαίους και Έλληνες επισκέπτες, τον Ιούλιο και Αύγουστο με Έλληνες. Η εμπειρία μας με τα μαθήματα, η σχέση μας με το περιβάλλον και τους ανθρώπους (ζούμε μόνιμα στο Πήλιο απο το 1992) και η προσωπική μας επικοινωνία με τους επισκέπτες μας, σας υπόσχονται γαλήνιες και πολύ ιδιαίτερες διακοπές.
Web site: www.iliohoos.gr
τηλ. 6973410376

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

One Response to “Ηλιοχόος – Η Σχολή της Απλής Ζωής”

 1. Helena Fotiadou says:

  Hallo,

  Giorgos, hallo Lina,

  ich möchte Euch bitten mir die DVD zu senden.
  Hier meine neue Adresse
  Helena Fotiadou
  Engelhardstr. 18
  58739 Wickede Ruhr

  Liebe Grüße

  Helena

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

  Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

  View Results

  Loading ... Loading ...