Διαδρομές στο βουνό των Κενταύρων γενικά

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Το Πήλιο δικαίως μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό για όλο τον χρόνο. Την άνοιξη, οι κερασιές, οι αμυγδαλιές, οι μηλιές και πολλά άλλα οπωροφόρα δέντρα ρίχνουν τις χρωματιστές τους πινελιές σε μία πράσινη παλέτα μίας οργιαστικής βλάστησης η οποία κατακλύζει τα πάντα. Το καλοκαίρι κάποιος μπορεί να κολυμπήσει στις γραφικές παραλίες ή να ανηφορίσει προς τα ψηλότερα χωριά, απολαμβάνοντας τη δροσιά της φύσης και του υψομέτρου. Το φθινόπωρο όλο το βουνό τυλίγεται σε μία ονειρική ομίχλη και οι βροχές ξανά πρασινίζουν τη φύση, που γνωρίζει μία δεύτερη άνοιξη.

Ο χειμώνας σκεπάζει το Πήλιο με χιόνι που παρά το χαμηλό του υψόμετρο διατηρεί χιονοδρομικό κέντρο, ενώ οι σκιέρ που ελίσσονται στις χιονισμένες πλαγιές απολαμβάνουν το απέραντο μπλε του Αιγαίου. Αυτά τα μοναδικά χαρίσματα της περιοχής, συνδυασμένα με την τοπική αρχιτεκτονική, τη δυνατότητα για εναλλακτικό τουρισμό και την οργανωμένη τουριστική υποδομή κάνουν το Πήλιο έναν από τους πιο αγαπητούς τουριστικούς προορισμούς.

1. Διαδρομή: Κεραμίδι-Κανάλια , Διάρκεια: 3 ώρες (μονοπάτι ,καλντερίμι ,αγροτικός)
Στα παλιά τα χρόνια που δεν υπήρχαν τα αυτοκίνητα ούτε και οι δρόμοι ,οι Κεραμιδιώτες ξεκινούσαν από το χωριό τους ,ακολουθούσαν αυτό το καλντερίμι ,έφταναν στα Κανάλια και από εκεί συνέχιζαν για Βόλο.Αυτή η διαδρομή ήταν ”η μεγάλη στράτα ” για το Βόλο ,όπως την έλεγαν τότε.

2. Διαδρομή: Μακρυνίτσα-Πουρί , Διάρκεια: 7 ώρες (καλντερίμι ,αγροτικός ,μονοπάτι)
Είναι μία από τις διαδρομές ,που από τη δυτική πλευρά του Πηλίου μας πάνε στην ανατολική.Βαδίζει σε δασικό δρόμο το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής ,δίπλα σε οξιές.

3. Διαδρομή: Χάνια-Ζαγορά , Διάρκεια:2 ώρες και 30 λεπτά (καλντερίμι , μονοπάτι ,αγροτικός)
Τα Χάνια άλλοτε ήταν ένα σταυροδρόμι , που συναντιόνταν τα καλντερίμια και τα μονοπάτια που ένωναν τα χωριά του ανατολικού Πηλίου με το Βόλο και τα υπόλοιπα χωριά. Ωραία διαδρομή μέσα στο πράσινο με μοναδική θέα το Αιγαίο πέλαγος.Σήμερα στα Χάνια βρίσκεται και το προσκοπικό καταφύγιο ”ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ”

4. Διαδρομή: Μηλιές – Τσαγκαράδα , Διάρκεια: 3 ώρες και 30 λεπτά (καλντερίμι,μονοπάτι)
Είναι μία από τις ωραιότερες διαδρομές ,γιατί περνάει κανείς μέσα από δάσος με οξιές και πυκνή άγρια θαμνώδη βλάστηση.Διασχίζει ρέματα και όταν περνάς από την πίσω πλευρά του Πηλίου πολλές φορές στέκεσαι σε αγνάντια μέρη και βλέπεις κάτω τις ακρογιαλιές και την άπλα του Αιγαίου.

5. Διαδρομή: Καλά Νερά -Μηλιές , Διάρκεια: 1 ώρα και 30′ λεπτά (καλντερίμι ,αγροτικός)
Είναι μία ξεκούραστη διαδρομή ,δίχως πολλή απότομη ανηφοριά ,σε ένα καλμτερίμι φαρδύ και ανοιχτό ,που σε πολύ μικρά διαστήματα έχει καλυφθεί από αγροτικό δρόμο.Σ’ένα μεγάλος μέρος της διαδρομής βαδίζουμε στην πλαγιά ρεματιάς που κατεβάζει αρκετό νερό.

6. Διαδρομή: Παλαιόκαστρο -Άγιος Βλάσιος , Διάρκεια: 20’λεπτά (καλντερίμι)
Αυτός είναι ένας μικρός περίπατος 20′ λεπτών περίπου ,βαδίζουμε σχεδόν συνέχεια σε καλοδιατηρημένο καλντερίμι.Πριν όμως ξεκινήσουμε από την πλατεία του Παλαιόκαστρου,αξίζει τον κόπο να ανέβουμε μέχρι το ύψωμα που διατηρούνται ακόμη απομεινάρια του κάστρου και του πύργου που είναι στη δυτική μεριά του υψώματος. Επίσης δεν πρέπει να παραλείψουμε να δούμε από κοντά τον μισογκρεμισμένο μινάρε ,που είναι ο μοναδικός σε όλο το Πήλιο.

7. Διαδρομή: Τσαγκαράδα – Νταμούχαρη , Διάρκεια: 1ώρα και 15′ λεπτά (καλντερίμι)
Καλότυχος αυτός που θα βαδίσει αυτό το καλντερίμι . Είναι πολλά τα ευχάριστα ξαφνιάσματα που θα αισθανθεί ,και είμαι σίγουρη ,πως όσο μακριά και να φύγει από το Πήλιο (μετά τη διαδρομή) ,θα μείνει άσβεστη θύμηση μέσα στην ψυχή του.Χαρά λοιπόν σ’αυτόν που σφίγγει το ζωνάρι του και αρχίζει να βαδίζει σε τούτα τα μέρη ,που ταίρι τους δεν υπάρχει πουθενά…

8. Διαδρομή: Χορευτό -Ανάληψη -Α’ι’ Γιάννης -Πουριανός -Πουρί Διάρκεια: 2 ώρες και 30′ λεπτά (μονοπάτι)
Είναι μία ωραία πορεία ,που η περισσότερη διαδρομή είναι κοντά στην παραλία και περνάει από εκτεταμένες ωραίες αμμουδιές! Υπάρχουν επίσης μερικά ξέγναντα και ερημικά σημεία για περισυλλογή και θέαση.

9. Διαδρομή: Κανάλια – Βένετο , Διάρκεια: 4 ώρες (καλντερίμι ,μονοπάτι)
Αυτή είναι μία από τις μεγάλες διαδρομές στο Πήλιο ,και επιπλέον δεν υπάρχει νερό σ’όλη τη διάρκεια της. Γι’ αυτό ο εφοδιασμός με νερό θα πρέπει να γίνει από τα Κανάλια ή από το Βένετο ,ανάλογα από που θα ξεκινήσει κανείς .Είναι όμως μία από τις ωραιότερες διαδρομές ,γιατί η περισσότερη περνάει μέσα από το δάσος.

10. Διαδρομή: Άνω Κερασιά -Μοναστήρι Φλαμουρίου , Διάρκεια: 2 ώρες (καλντερίμι)
Μία διαδρομή στο βόρειο Πήλιο που φτάνει τελικά σ’ένα από τα αξιολογότερα μοναστήρια του Πηλίου ,της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Φλαμουρίου.Είναι ένα μοναστήρι που λειτουργεί κατά τις Αγιορείτικες συνήθειες.


Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Anonymous - January 26, 2009

    […]

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...