Διαδρομές από το Βόλο στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΟΔΙΚΩΣ

Μόνο 1 ώρα και 15 λεπτά μακριά από τη πόλη του Βόλου (σημειωμένη με κίτρινο στο χάρτη παρακάτω) με αυτοκίνητο, η ομορφιά του μέρους αρχίζει και ξετυλίγεται μπροστά σας από τις πρώτες στιγμές του ταξιδιού σας προς το χωριό Άγιος Ιωάννης στο Πήλιο.
Ο Χάρτης παρακάτω δείχνει με πράσινο 2 διαφορετικές διαδρομές από το Βόλο στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου

Με αυτοκίνητο

(Συντεταγμένες GPS)
Γεωγραφικό Πλάτος: Β 39o 24′ 50″
Γεωγραφικό Μήκος: A 23o 09′ 19″

Ξεκινώντας το ταξίδι από το Βόλο, την πρωτεύουσα της Μαγνησίας στη Θεσσαλία, ο ταξιδιώτης μπορεί να ακολουθήσει 2 διαφορετικές διαδρομές για να φτάσει στον Άγιο Ιωάννη στο Πήλιο.

  1. Η 1η διαδρομή αποτελεί ένα συνδυασμό παραλιακού δρόμου με μέρος της διαδρομής μέσα από το βουνό Πήλιο. Με συνολική απόσταση 60 χλμ. αυτό το ταξίδι ξετυλίγει μπροστά σας την ομορφιά του εσωτερικού μέρους του Παγασητικού κόλπου και του βουνού μέσα από όμορφα και παραδοσιακά χωριά όπως οι Μηλιές και η Τσαγκαράδα και σπίτια χτισμένα με ξεχωριστή Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική.
  2. Η 2η διαδρομή μήκους 52 χλμ. προβάλλει την άγρια ομορφιά του βουνού, τα καταπράσινα δάση & τις αστείρευτες πηγές με ολοκάθαρο νερό του Πηλίου ο ταξιδιώτης περνά μέσα από το χωριό Πορταριά & το Χιονοδρομικό κέντρο των Χανίων-Αγριόλευκες, όπου βρίσκονται οι υψηλότερες κορυφές Πλιασίδι-1.548 μ & Πουριανός Σταύρος-1.610 μ ).

Πάντως και οι 2 διαδρομές είναι απολαυστικές ! Οι 2 δρόμοι συναντιώνται στο χωριό Άγιος Δημήτριος και σε περίπου 3.5 χλμ θα βρείτε πολλά διαμερίσματα – στούντιο και  δωμάτια στον Άγιο Ιωάννη.

Με λεωφορείο

Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ αναχωρεί από το σταθμό των ΚΤΕΛ στο Βόλο και διανύει τη διαδρομή Βόλος – Άγιος Ιωάννης σε 1 ώρα και 30 λεπτά. Το λεωφορείο ακολουθεί τον παραλιακό δρόμο και περνά από τα ακόλουθα κατά σειρά χωριά : Αγριά, Κάτω Λεχώνια, Άνω Λεχώνια, Καλά Νερά, Μηλιές, Καλαμάκι, Λαμπινού, Ξουρίχτι, Τσαγκαράδα, Κισσός, Άγιος Δημήτριος και Άγιος Ιωάννης. Περισσότερες πληροφορίες για ώρες και δρομολόγια θα βρείτε στο παρακάτω τηλέφωνο.

Τηλέφωνο ΚΤΕΛ Βόλου : 24210-33253
πηγή : www.felitsia.gr

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...