Βόλος μια πόλη μαγική

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΓΕΝΙΚΑ, ΧΡΗΣΙΜΑ

Ο Βόλος είναι μια όμορφη πόλη με παράδοση άριστης φιλοξενίας. Συνδυάζει το ασύγκριτο φυσικό περιβάλλον με δυναμική αστική ανάπτυξη. Έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε μία από τις ομορφότερες γωνιές της Ελλάδας, ισορροπώντας με μεγάλη δεξιοτεχνία ανάμεσα στη γοητεία του βουνού και της θάλασσας. Πόλη σύγχρονη και δυναμική, ο Βόλος κατορθώνει να συνδυάζει άψογα φύση, παράδοσης και πολιτισμό. Μια βόλτα στους δρόμους του αρκεί για να σας μαγέψει.
Στο Νότο αγναντεύει την απεραντοσύνη της θάλασσας και στον Βορρά ατενίζει τις κατάφυτες πλαγιές του Πηλίου. Χτισμένη στον μυχό του Παγασητικού, η πόλη του Βόλου σαγηνεύει τον ταξιδιώτη με μια βόλτα στην κοσμοπολίτικη παραλία της, ένα σεργιάνι στα σοκάκια των Παλαιών και ένα ταξίδι στους μύθους, την ιστορία και τις εκλεκτές γεύσεις της.
Χτισμένος αμφιθεατρικά στους πρόποδες του κατάφυτου Πηλίου, με θαλάσσιο μέτωπο 14 χιλιομέτρων στον ήρεμο Παγασητικό Κόλπο, αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Γεννήθηκε ως μεγάλο λιμάνι και κέντρο του θεσσαλικού σιδηροδρόμου. Αναπτύχθηκε ως πρωτοποριακός πόλος βιομηχανίας και εμπορίου. Διακρίθηκε ως πόλη πολιτισμού και κοινωνικής προόδου. Χαρακτηρίστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα αστικό θαύμα της Ελλάδας.
Η θάλασσα των Αργοναυτών και το βουνό των Κενταύρων, η «Αργώ» του Ιάσονα και το τρενάκι του Ντε Κίρικο, τα νεοκλασικά κτίρια και τα πηλιορείτικα αρχοντικά, το Αρχαιολογικό Μουσείο και η βιομηχανική κληρονομιά, οι ζωγραφιές του Θεόφιλου και η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία συνθέτουν μια πολύμορφη και ενδιαφέρουσα εικόνα του Βόλου. Οι Γαλάζιες Ακτές γύρω από την πόλη προκαλούν για μια βουτιά στα καθαρά νερά. Πρωινός καφές δίπλα στη θάλασσα, τσίπουρο και θαλασσινοί μεζέδες το μεσημέρι, πλούτος επιλογών για ποιοτική νυχτερινή ζωή, η πόλη είναι πάντα εδώ να σας καλωσορίσει και να σας χαρίσει στιγμές αξέχαστες κι ανεπανάληπτες. Αυτή τη γοητευτική ποικιλία, αυτή την απροσδόκητη διαφορετικότητα, αυτή τη συνεχή εναλλαγή στο τοπίο, στον πολιτισμό, στους ανθρώπους, μπορεί και σήμερα να αναζητήσει και να βρει ο επισκέπτης της πόλης. Έξω από τα στερεότυπα «πακέτα» του μαζικού τουρισμού. Κάτω από την επιφάνεια του τουριστικού marketing.
Ο Βόλος παραμένει μια σταθερή αξία για τους λάτρεις της ομορφιάς και της ποιότητας. Και σας περιμένει να τον ανακαλύψετε…
Του Αλέκου Βούλγαρη δημάρχου Βόλου στα ΝΕΑ

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...