Αρχοντικό Μουντζουρίδη στην Αργαλαστή Πηλίου

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΔΙΑΜΟΝΗ, ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ

Το αρχοντικά μας είναι γι΄αυτούς που αναζητούν μια διαφορετική φιλοξενία. Κτισμένα το 1890 “νεοκλασικό” και 1914 “πέτρινο” με ντόπια υλικά διαθέτουν μια ιδιαίτερη δυνατότητα παραδοσιακής φιλοξενίας και εξόρμησης προς το πανέμορφο Πήλιο. Η συνολική δυναμικότητα τους είναι 15 δωμάτια και 3 σουίτες με μοναδική αισθητική και διαρύθμιση. Έχουν επιπλωθεί με παραδοσιακά έπιπλα και διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
Το Πέτρινο αρχοντικό κατασκευάστηκε το 1914 απο τον Τσαούση σύμφωνα με την αυστηρή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και με ντόπια υλικά. Με τους σεισμούς του 1955 υπέστη ορισμένες ζημιές. Το 2004 αγοράστηκε απο τους αρχιτέκτονες Κ. Μουντζουρίδη και Ε. Παπαθανασίου. Αποτελείται απο το κυρίως σπίτι και το παράσπιτο. Αποκαταστάθηκε και μετατράπηκε και αυτό σε ξενώνα με αυστηρό κριτήριο τον σεβασμό της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες.
Το Νεοκλασσικό αρχοντικό του 1890 κατασκευάστηκε απο τον Γ. Παπανικολάου σύμφωνα με τους νεοκλασικούς επηρεασμούς της εποχής. Το 1937 αγοράστηκε απο τον Κων/νο Φραντζέζο. Με τους σεισμούς του 1955 καταστράφηκε ένα μεγάλο τμήμα του. Αποπερατώθει μερικώς απο τον μηχανικό Ευάγγελο Μουντζουρίδη γαμπρό του Κων/νού Φραντζέζου. Σήμερα το μεράκι των Αρχιτεκτόνων Κ. Μουντζουρίδη και Ε. Παπαθανασίου αποκατέστησε και μετέτρεψε το νεοκλασικό σε ξενώνα, σεβόμενοι την αρχιτεκτονική παράδοση της τότε εποχής και σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις ανάγκες του σήμερα.
Τηλ.:24230 54549,6934 782015
web site:
www.mountzouridis.gr


Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

One Response to “Αρχοντικό Μουντζουρίδη στην Αργαλαστή Πηλίου”

  1. Βασιλική Παπαχρήστου says:

    Παρακαλώ ενημερώστε με για διαθεσιμότητα δίκλινου δωματίου με δύο μόνα κρεβάτια και πρωινό για δύο βράδια στις 31/7 &1/8/23. Ποιο το κόστος;

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...