Αρχοντικό Κανταρτζή στην Πορταριά Πηλίου

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΔΙΑΜΟΝΗ, ΔΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΟ

Όμοια με πολλούς άλλους Πηλιορείτες του 19ου αιώνα, ο Πορταρίτης Κανταρτζής αποφάσισε να φύγει στην Αίγυπτο για να αποφύγει τον τουρκικό ζυγό. Εκεί ο Κανταρτζής ασχολήθηκε με επιτυχία με το εμπόριο βαμβακιού το οποίο έφερε πλούτο στην οικογένεια αλλά και την επιθυμία να γυρίσει στην πατρίδα.
Όπως ήταν συνηθισμένο τα χρόνια εκείνα για τους πλούσιους Πηλιορείτες, έτσι και η οικογένεια Κανταρτζή αποφάσισε να χτίσει ένα αρχοντικό, ένα πυργόσπιτο που θα διέφερε από τα υπόλοιπα σπίτια.
Για το σκοπό αυτό ένας Ιταλός αρχιτέκτονας ανέλαβε το σχεδιασμό και την επίβλεψη της ανοικοδόμησης του αρχοντικού, η οποία ολοκληρώθηκε στις 21 Ιουνίου 1859. Το αρχοντικό κατοικούνταν μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα όταν ο τελευταίος απόγονος της οικογένειας πέθανε άκληρος. Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από τριάντα χρόνια προτού οι τεράστιες σιδερένιες πόρτες του ανοίξουν ξανά. Mια βολιώτικη οικογένεια το αγόρασε το 1978 και άρχισε την ανακαίνιση του που ολοκληρώθηκε το 1984 δίνοντας στο αρχοντικό το πρότερο μεγαλείο του.
Από τότε λειτουργεί σαν παραδοσιακό κατάλυμα και οι πύλες του είναι ανοικτές σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει την μοναδική του ατμόσφαιρα και ομορφιά έτσι όπως την Ι συνέλαβε ο Κανταρτζής ενάμιση αιώνα πριν. Το 1988 το αρχοντικό χαρακτηρίστηκε έργο τέχνης από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Τηλ.: 0428 0 99388,
web site: www.kantartzi.com

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...