Ταβέρνα “Το Σαλκίμι” στις Μηλιές Πηλίου

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΦΑΓΗΤΟ

Λίγο πριν φτάσετε στην πλατεία του χωριού, θα δείτε την ταβέρνα “Το Σαλκίμι” να ξεχωρίζει με την ξύλινη “περιβολή” της και τις γαργαλιστικές ευωδιές να ξεχύνονται από την κουζίνα, προσκαλώντας σας να δοκιμάσετε τις δημιουργίες της κυρίας Μυγδαλιώς. Σαλκίμι είναι η Μικρασιάτικη επωνυμία του φυτού Γλυσίνα. Ένα φυτό διακοσμητικό με καρπούς σαν σταφύλι, που οι Έλληνες της Ανατολής, τους χρησιμοποιούσαν σαν βραστικό για τον βήχα και το κρυολόγημα. Στην Ταβέρνα “Το Σαλκίμι” λοιπόν θα δείτε αυτό το φυτό που βρίσκεται σε περίοπτη θέση και που σε αυτό οφείλει η ταβέρνα το όνομα της.
Οι γεύσεις είναι παραδοσιακές και έχουν το άρωμα της Μικρασιάτικης κουζίνας. Όλα τα φαγητά είναι σπιτικά και μαγειρεμένα με αγάπη και μεράκι. Πίτες με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, χόρτα του βουνού, “Χουνκιάρ μπεγιεντί”, που είναι μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας και τυριά μαγειρεμένο σε πήλινο, “Σαλκίμι” που είναι μοσχαράκι με κολοκυθάκια και μελιτζάνες σβησμένο με κονιάκ και μπεσαμέλ, “Κουπάκι” που είναι πατάτες και μανιτάρια με κρέμα γάλακτος και τρία τυριά, “Γκιούλμπασι” που είναι κοκορέτσι ορφανό τυλιγμένο σε μπόλια και τόσες άλλες επιλογές και γεύσεις που θα ικανοποιήσουν και ενθουσιάσουν και τον πιο απαιτητικό “ουρανίσκο”.


Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

One Response to “Ταβέρνα “Το Σαλκίμι” στις Μηλιές Πηλίου”

  1. Anna says:

    Yummi

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...