Αρχοντικό Δεσποτικό στην Πορταριά Πηλίου

Ξενοδοχεία, Αρχοντικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια Πηλίο

ΔΙΑΜΟΝΗ, ΔΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΟ


Στην καρδιά της γραφικής Πορταριάς, στο Πήλιο, βρίσκεται το Αρχοντικό Δεσποτικό, ένα υπέροχο διατηρητέο κτήριο κτισμένο το 1859. Η αρχιτεκτονική του κτηρίου και η πανοραμική θέα στo βουνό και στη θάλασσα δικαιολογούν απολύτως την ονομασία του. Ο περιβάλλων χώρος του ξενοδοχείου με τον ήχο του κρυστάλλινου νερού της πηγής που είναι συνδεδεμένη με τη ζωή και το έργο του κοσμοκαλόγερου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και ο υπεραιωνόβιος πλάτανος που βρίσκεται δίπλα της, συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό χαλάρωσης και αρμονίας. Το δεσποτικό αυτό σκηνικό διατρέχει και το εσωτερικό του κτηρίου, όπου οι επιβλητικοί χώροι συνδυάζονται αριστοτεχνικά με μια πιο σύγχρονη και φινετσάτη διακόσμηση την επιμέλεια της οποίας ανέλαβε ο Ιωάννης Ζαχαράκης. Τέλος, απόλαυση για τον επισκέπτη αποτελεί ο παραδοσιακός μπουφές του πρωινού με τα τοπικά εδέσματα – σπιτικές πίτες, και γλυκίσματα. Συναντήστε λοιπόν το ξενοδοχείο “Δεσποτικό”, μόλις 13 χλμ. από τον Βόλο και 12 χλμ. από το δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο “Αγριόλευκες” στα Χάνια.

Λεπτομέρειες
Τοποθεσία: Στην Πορταρία Πηλίου, απέχει 12 χλμ. από τον Βόλο, 12 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια, 330 χλμ από την Αθήνα
Κατηγορία: 4 αστέρια
Διαμονή: 41 δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια, εκ των οποίων τα 6 είναι επικοινωνούντα (ιδανικά για οικογένειες)
Παροχές δωματίων: Κεντρική θέρμανση, Α/C, LCD δορυφορική τηλεόραση, μουσικά κανάλια, τζάκι (σε 27 δωμάτια), πρόσβαση Internet, απ’ευθείας σταθερή τηλεφωνική γραμμή, χρηματοκιβώτιο, σεσουάρ, μπουρνούζια, bath amenities, mini bar
Παροχές: Κεντρικό σαλόνι με τζάκι, ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, διευκολύνσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης
Τηλ.: 24280 – 99046 / 99048 / 99042
web site: www.despotiko.gr

Δείτε τιμές και κάνετε κράτηση

Tags: , ,

11 Responses to “Αρχοντικό Δεσποτικό στην Πορταριά Πηλίου”

  1. kiki says:

    mas arese to perivalon tou ξενοδοχειου, poli eygeniko prosopiko ,oti zitisame amesos mas to prosferan ,omorfa domatia, ligo to proino prepi na veltiothi na gini pio prosegmeno.

  2. Andreas says:

    Το ξενοδοχείο είναι πάρα πολύ προσεγμένο και στην παραμικρή του λεπτομέρεια (τόσο οι εξωτερικοί, όσο και εσωτερικοί χώροι), τα δώματια είναι καταπληκτικά με τέλεια θέα και παροχές (το μπάνιο μέσα από τζαμαρία σε κέρδιζε), ο διευθυντής του ξενοδοχείου ήταν πολύ επικοινωνιακός και το προσωπικό πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό. Το πρωινό ήταν πολύ πλούσιο και γευστικό. Η σχέση τιμής και ποιότητας ήταν άριστη. Λίγο το parking του ξενοδοχείου θα ήθελε μία βελτίωση, γιατί όταν γέμιζε υπήρχε ένα άγχος

  3. Παναγιώτης says:

    Μάλλον τα μπέρδεψαν λίγο… Όταν επισκέπτεσαι το Πήλιο περιμένεις να δεις την ομορφιά και την αρχιτεκτονική του τόπου. Όχι μπάνια με τζαμαρίες και αισθητική τύπου loft Νέας Υόρκης. Έμεινα το σαββατοκύριακο και πραγματικά απογοητεύτηκα. Μικρό στενάχωρο δωμάτιο με ένα μικρό παράθυρο που δεν άφηνε να μπει πολύ φως και γκρι αποχρώσεις, σε έκαναν να θέλεις να φύγεις από εκεί πως και πως… Και το χειρότερο είναι ότι ήταν ότι επιμένουν οτι είναι και superior!!! Στη πρώτη επικοινωνία μας μίλησαν για δωμάτιο ευρύχωρο, φωτεινό με θέα, και μάλιστα μας είπαν ότι θα υπάρχουν δωμάτια να επιλέξουμε..! Όταν φθάσαμε μας έστειλαν στο δωμάτιο 136, και μετά από τη διαμαρτυρία μας ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα είχαμε πει μας απάντησαν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο άλλο δωμάτιο και ότι θα έπρεπε να είμαστε και ευχαριστημένοι γιατί είναι πολύ καλό δωμάτιο… Κρίμα γιατί το ξενοδοχείο κατέληξε να είναι το μοναδικό αρνητικό σε ένα κατά τα άλλα εξαιρετικό σαββατοκύριακο. Και πάλι κρίμα…

  4. ΜΙΧΑΛΗΣ says:

    ‘Εχω αγοράσει από την εταιρεία DREAM VACATION CLUB ΕΠΕ πρόγραμμα διακοπών διετούς διάρκειας.Το συγκεκριμένο CLUB ασχολείται με την προώθηση ποιοτικών προγραμμάτων διακοπών, συνεργάζεται δε και έχει εξασφαλίσει βάσει συμβάσεων δικαιώματα χρήσης σε τουριστικά καταλύματα. ‘Ενα από αυτά είναι και το ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ.
    Από τις 4 Απριλίου 2011 έχω έρθει σε επαφή με το CLUB και έχω ζητήσει διαμονή για 3 διανυκτερεύσεις από 22 Απριλίου 2011 (Μ. Παρασκευή) και αναχώρηση την Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου για μένα , τη σύζυγό μου και τα δύο μας παιδιά. Πήρα θετική απάντηση από το CLUB στις 8 Απριλίου 2011 και αυθημερόν τους έστειλα το αντίτιμο της διαμονής. Επειδή το έμβασμα ήταν μέσω WEB BANKING έλαβαν τα χρήματα την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 και αμέσως μου έστειλαν με φαξ το VOUCHER (την κράτηση) για το πιο πάνω ξενοδοχείο.
    Πριν αποφασίσουμε να πάμε για Πάσχα στην Πορταριά είδαμε στο internet στο site του ξενοδοχείου ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ στην φόρμα κρατήσεων τα δωμάτια. Βάζοντας στα πεδία τα άτομα (στην περίπτωση μας 4) μας έδινε δωμάτια FAMILY.
    Την παραμονή της αναχώρησης, Μ. Πέμπτη βράδυ επικοινώνησα με το ξενοδοχείο για την κράτηση και μου είπαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Την επόμενη ημέρα Μ.Παρασκευή πρωί γύρω στις 12:00 μίλησα πάλι μαζί τους και μετά από ερώτηση μου μου είπαν πως το δωμάτιο είναι FAMILY και βρίσκεται στο παλιό κτίριο, στο αρχοντικό. Τούς είπα οτι θα φθάσουμε εκεί γυρω στις 18:00 και μου απάντησαν ” ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ”.
    Τα συγκεκριμένα δωμάτια έχουν τζάκι, ένα μεγάλο μπάνιο και δύο διπλα κρεββάτια, το ένα σε πατάρι πάνω από το μπάνιο.
    Όταν φθάσαμε γύρω στις 18:00 ο διευθυντής του ξενοδοχείου επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα και μας είπε να δούμε κάποιο άλλο δωμάτιο σε άλλο ξενοδοχείο.
    Φυσικά αρνήθηκα και του ζήτησα να μου εξηγήσει “το τεχνικό πρόβλημα” χωρίς να παίρνω απάντηση στις επανειλημμένες μου ερωτήσεις τι σημαίνει “τεχνικό πρόβλημα”. Του είπα πως αν το δωμάτιο έχει πάρει φωτιά η τρέχουν νερά θα του ζητήσω συγγνώμη και θα πάω όπου αλλού μου υποδείξει. Μη παίρνοντας απάντηση και με δύο παιδιά στη μέση του πουθενά δέχθηκα να δω το άλλο δωμάτιο.
    Μέ πήγε σε άλλο εφάμιλλο ξενοδοχείο στο XENIA PALACE όπου μου έδωσαν όπως μου είπε η κυρία στην υποδοχή ενα δίκλινο δωμάτιο με δύο ράντζα μπροστά απο τα κομοδίνα. Το επίπεδο του δωματίου δεν είχε καμμία σχέση με αυτό που είχαμε κλείσει και φυσικά αρνήθηκα την παραμονή μας σε αυτό. Στην συνέχεια με πήγε στο PALLADIO στο οποίο υπήρχε ένα διπλό σιδερένιο κρεββάτι στό πατάρι και κάτω από αυτό ένα μικρό σαλονάκι με ημίδιπλο καναπέ κρεββάτι που για να ανοίξει έπρεπε να μετακομίζουμε τις πολυθρόνες και το τραπεζάκι καθημερινώς.
    Φυσικά πάλι αρνήθηκα και αφού επιστρέψαμε πάλι στο ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ μου είπαν να ψάξω να βρω κατάλλυμα σε οποιοδήποτε άλλο ξενοδοχείο. Στα MONTANA VERDE,PELION RESORT,PORTARIA HOTEL AND SPA, VILLA PORTARIA, ARCHONTIKO NAOUMIDI και XENIA PALACE στο οποίο ξαναπήγαμε και με πληρότητα στα ξενοδοχεία απο ότι μας είπαν στο 95% μη βρίσκοντας τίποτα ανάλογο παραιτηθήκαμε από την προσπάθεια.
    Επιστρέψαμε στο ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ και αφού ανέφερα στο διευθυντή του ξενοδοχείου όλα αυτά, του ζήτησα κάποιο χαρτί που να αναφέρει ότι δεν μας έδωσαν δωμάτιο παρά την κράτησή μας για να ζητήσω τα χρήματά μου πίσω απο το CLUB. Αρνήθηκε κατ΄ επανάληψη και μετά από πολύ έντονες διαμαρτυρίες και φωνές μας μας έγραψε κάποια σημείωση πάνω στο VOUCHER και αφού την υπέγραψε δεν έβαζε και την σφραγίδα του ξενοδοχείου την οποία μετά από έντονες και πάλι διαμαρτυρίες και φωνές τελικά έβαλε.
    Έχοντας φθάσει η ώρα 21:30 περίπου, κατάκοποι από το πρωινό μας ταξίδι και την προσπάθειά μας να βρούμε δωμάτιο πήραμε το δρόμο της επιστροφής 350 χλμ. για να φθάσουμε στο σπίτι μας γύρω στις 03:00 ξημερώματα Μ.Σαββάτου.
    Αφήνουμε τους πιο πάνω ερασιτέχνες στην κρίση σας και φυσικά θά κινηθούμε νομικά εναντίον τους.
    Το Πάσχα που περάσαμε με την σύζυγό μου και τα δύο μας παιδιά εξ΄αιτίας τους
    θα μας μείνει αξέχαστο και ακόμη έχουμε μείνει με την απορία του “τεχνικού προβλήματος”. Μήπως σημαίνει ΔΙΠΛΟΚΡΑΤΗΣΗ;

  5. xristiana says:

    καλησπέρα Μιχάλη,
    μόλις διάβασα την περιπέτεια σου.. έπεσα και γω θύμα της απάτης του vacation club και θα ήθελα και γω να κινηθώ ανάλογα για να πάρω τα λεφτά μου πίσω. θα ήθελα τη συμβουλή σου για να πάρω και γω τα λεφτά μου πίσω.
    ευχαριστώ.

  6. xristiana says:

    καλησπέρα Μιχάλη,
    μόλις διάβασα την περιπέτεια σου.. έπεσα και γω θύμα της απάτης του vacation club και θα ήθελα και γω να κινηθώ ανάλογα για να πάρω τα λεφτά μου πίσω. θα ήθελα τη συμβουλή σου.
    ευχαριστώ.

  7. eleni says:

    Καλημέρα!
    Αφού διαβασα τις περιπέτειές σας με το dream vocation, να σας πω ότι και εγώ έπεσα θύμα της απάτης του dream vocation.
    Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν υπάρχει περίπτωση να μαζευτούμε κάποια άτομα που εξαπατήθηκαν από την εταιρία αυτή, ώστε να κινηθούμε δικαστικα και να πάρουμε τουλάχιστον τα λεφτά μας πίσω.
    Σας ευχαριστώ!
    Ελένη

  8. despo says:

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΑΠΑΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΠΑΤΗΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ. ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 1485 ΕΥΡΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΚΑΜΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑ ΑΛΛΑ 100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΗΡΘΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΕΙΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ 85 ΕΥΡΩ, ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ 1400. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ. ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ; ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.
    ΔΕΣΠΩ

  9. despo says:

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΙΛΟ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΝΑ ΑΠΟΤΑΝΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΝΚΑ (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ) ΤΟ ΤΗΛ ΕΙΝΑΙ ΤΗΛ. 210 36.32.443 Φαξ: 210 36.33.976
    ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.
    ΔΕΣΠΩ

  10. MARIA says:

    καλησπερα! ειμαι μελος του dream vacation club και εχω δωσει 2380 ευρω.Εχω ταξιδεψει και Ελλαδα και εξωτερικό σε πολλες επιλογές της αρεσκείας μου και έχω περάσει παρά πολύ καλά. Απορώ γιατί εσείς δεν περάσατε καλά????
    Πας παντού φθηνά σε καλά ξενοδοχεία και σωστή καιάμεση εξυπηρέτηση.
    Μαρία

  11. konina says:

    oi goneis mou mou evgalan karta melous gia to dream vacationclub kai edwsan 2080 evrw.Otan gyrisa kai mou ta anakoinwsan bika sto site…to TRAGIKO site tis etaireias kai epatha egefaliko!exoun dwsei ta xrhmata metritis kai ipopsiazomai pws ta xoume xasei…parakalw an kapoios einai diatetheimenos na kinithei nomika na xerei oti eimaste toulaxiston 2!

Leave a Reply

Aρχοντικό Μακρυνίτσα Διαμονή στην Τσαγκαραδα του Πηλίου Καλά Νερά ξενοδοχεία Μηλίνα ξενοδοχεία Μηλιές καταλύματα Πήλιο Παραδοσιακός ξενώνας Πορταριά Πορταριά καταλύματα Φωτογραφίες Πήλιο βυζίτσα καταλύματα διαδρομές Πήλιο διακοπές στο Πήλιο διαμονή Καλά Νερά Πηλίου διαμονή Λεφόκαστρο διαμονή Μηλίνα Πηλίου διαμονή Πορταριά διαμονή Τσαγκαραδα Πηλίου διαμονή Χόρτο Πηλίου διαμονή στη Βυζίτσα Πηλίου διαμονή στη Ζαγορά διαμονή στη Μακρυνίτσα διαμονή στη Μακρυνίτσα Πηλίου διαμονή στην Άφησσο διαμονή στην Πορταριά διαμονή στο Μούρεσι διαμονή στο Μούρεσι Πηλίου διαμονή στο Χορευτό Πηλίου διαμονή στον Άγ.Ιωάννη Πηλίου διαμονή στον Κισσό Πηλίου δωμάτια Χόρτο ξενοδοχεία Άγ.Ιωάννης ξενοδοχεία Χορευτό ξενοδοχείο Χόρτο ξενώνας Άγ.Ιωάννης ξενώνας Μακρυνίτσα ξενώνας Χόρτο ξενώνας στη Βυζίτσα ξενώνας στη Ζαγορά ξενώνας στη Μακρυνίτσα Πηλίου ξενώνας στην Πορταριά ξενώνας στο Μούρεσι ξενώνες Καλά Νερά ξενώνες Μηλίνα ξενώνες Τσαγκαράδα πεζοπορία Πήλιο

ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Booking.com

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Booking.com
Latest Flickr photos

Ψηφιστε

    Ποια είναι η καλύτερη παραλία του Πηλίου;

    View Results

    Loading ... Loading ...